Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Συμβόλαιο με Orglot για Πανρωσικό Λόττο

H Intralot, μέσω της θυγατρικής της στη Ρωσία Intralot ΟΟΟ, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Orglot OOO που είναι ο επίσημος διοργανωτής της Πανρωσικής Κρατικής Λοταρίας για τη λειτουργία του Λόττο σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Intralot: Συμβόλαιο με Orglot για Πανρωσικό Λόττο
H Intralot μέσω της θυγατρικής της στη Ρωσία Intralot ΟΟΟ υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Orglot OOO που είναι ο επίσημος διοργανωτής της Πανρωσικής Κρατικής Λοταρίας για τη λειτουργία του Λόττο σε όλη τη ρωσική επικράτεια, επιβεβαιώνοντας όσα μετέδωσε το euro2day στις 13 Ιουλίου.

Η Orglot αναδείχτηκε διοργανωτής του έργου κατόπιν διαγωνισμού από το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού, Rossport, το οποίο είναι ο κάτοχος της σχετικής άδειας.

Στόχος της Πανρωσικής Κρατικής Λοταρίας είναι η ανάπτυξη της αγοράς παιχνιδιών τύπου Λόττο με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων που θα επιτρέψει την προσφορά στο κοινό της Ρωσίας τυχερών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας.

Το έργο που θα εκτελέσει η Intralot σε συνεργασία με την Orglot περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου διανομής με περισσότερα από 16.000 τερματικά CORONIS της Intralot σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, 4.000 εκ των οποίων θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η Intralot θα προμηθεύσει επίσης το κεντρικό σύστημα LOTOS, το οποίο είναι ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα και αξιόπιστα συστήματα λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών διεθνώς που θα επιτρέψει τη δυναμική ανάπτυξη του δικτύου που βάσει της συμφωνίας αναμένεται να φτάσει τα 40.000 σημεία.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ένα από τα πλέον απαιτητικά από τεχνολογική άποψη, αφού περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών σε όλη τη ρωσική επικράτεια σε 11 διαφορετικές ζώνες ώρας.

Από τη συμφωνία αυτή τα συμβαλλόμενα μέρη προσβλέπουν σε μία μακροπρόθεσμη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία για την επιτυχημένη και κερδοφόρο λειτουργία της Πανρωσικής Κρατικής Λοταρίας.

Η γενική διευθύντρια της Orglot, Galina Savitskaya, δήλωσε : ”Η ORGLOT έχει ως κύριο στόχο της την αναβίωση του θεσμού της Κρατικής Λοταρίας, ως μίας από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης, χωρίς τη συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού, κοινωνικά σημαντικών εθνικών προγραμμάτων. Σκοπός μας είναι ακόμη ο μετασχηματισμός της ρωσικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών σε μία πολιτισμένη και διαφανή αγορά, η οποία θα πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα”.

H Intralot, πρωτοπόρος στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, πρόσφερε την καλύτερη τεχνολογικά λύση για την υλοποίηση του Πανρωσικού Λόττο. Η Intralot θα είναι ο κύριος προμηθευτής της απαιτούμενης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για τη λειτουργία της νέας Λοταρίας και θα παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη σε θέματα marketing, εκπαίδευσης προσωπικού, ανάπτυξης και βελτίωσης του δικτύου πωλήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: ”Είμαστε πολύ περήφανοι για την ανάληψη αυτού του τόσο σημαντικού έργου που αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα του κλάδου μας παγκοσμίως. Η ηγετική θέση της Intralot στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και η πολύπλευρη εμπειρία της από τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο, εγγυώνται την επιτυχία αυτού του τόσο απαιτητικού αλλά συνάμα και πολλά υποσχόμενου έργου.

Η Πανρωσική Λοταρία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κι εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην εξέλιξή της, προς όφελος των εταιριών, των μετόχων, των εργαζομένων, των παικτών και της ρωσικής κοινωνίας στο σύνολό της”.

Πώς είδαν το deal οι αναλυτές

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν τη συμφωνία της Intralot στη Ρωσία οι εγχώριες χρηματιστηριακές, με την P&Κ-Εθνική να επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της αποτίμησης της μετοχής εντός της ημέρας.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι από τη στιγμή εκκίνησης του project θα υπάρξουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην Intralot. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η επίπτωση στα κέρδη ανά μετοχή του 2007 από την εγκατάσταση των υποδομών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,02 ευρώ.

Η εξέλιξη θα υποστηρίξει την αποτίμηση της Intralot, εκτιμά η Marfin Egnatia, η οποία στο πρωινό της report χαρακτηρίζει το deal ”πολύ θετικό” για την ελληνική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v