Ελλάκτωρ: Αισιοδοξία για σταδιακή αποκατάσταση της οικονομίας

Τα capital controls και οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να επηρεάσουν τις προοπτικές του ομίλου για το σύνολο της χρήσης 2015, επισημαίνουν οι επικεφαλής του ομίλου, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία για σταδιακή αποκατάσταση της οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ελλάκτωρ: Αισιοδοξία για σταδιακή αποκατάσταση της οικονομίας
Αισιόδοξοι για σταδιακή αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την εκταμίευση των πρώτων δόσεων της χρηματοδότησης από τον ESM εμφανίζονται οι επικεφαλής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο της παρουσίασης ομίλου που πραγματοποιούν σε επενδυτές στο 10ο Roadshow που διοργανώνει στο Λονδίνο η ΕΧΑΕ.

Όπως σημειώνουν, η αύξηση της μακροοικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας τους πρώτους μήνες τους έτους επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα του ομίλου το α΄ εξάμηνο, ενώ τα capital controls και οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να επηρεάσουν τις προοπτικές και για το σύνολο του έτους.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αβεβαιότητας, ο όμιλος σημείωσε στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης κύκλο εργασιών 742,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο από τα 650,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2014, λειτουργικά κέρδη 24,8 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 37 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος εμφάνισε μείωση των συνολικών του υποχρεώσεων στο 1,488 δισ. ευρώ από 1,55 δισ. ευρώ στις 31/12/2014.

Επιπλέον, οι επικεφαλής του ομίλου επισημαίνουν ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα, ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ενώ σημειώνουν ότι το συνολικό κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ περίπου, από τα οποία το 47% αφορά έργα στην Ελλάδα και το 53% έργα στο εξωτερικό.,

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν επίσης στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης κατασκευής και διαχείρισης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που υπέγραψαν οι εταιρίες του ομίλου Ηλέκτωρ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για τη Δυτική Μακεδονία, εκτιμώμενου ύψους επένδυσης 48 εκατ. ευρώ, καθώς τις συνεχιζόμενες επενδύσεις της ΕΛΤΕΧ άνεμος στον τομέα των αιολικών πάρκων. Όπως σημειώθηκε, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρίας, μετά και την πλήρη λειτουργία του αιολικού πάρκου στο Ορθολίθι, ανέρχεται πλέον στα 191 MW.

Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, σημειώθηκε η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της αποτελεσμάτων κατά το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Όπως τονίστηκε, τα έσοδά της στο πρώτο μισό του έτους αυξήθηκαν κατά 13,3%, τα EBITDA κατά 20,8% και τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας κατά 37,2%, ενώ οι υποχρεώσεις της υποχώρησαν στα 96 εκατ. ευρώ από 104,3 εκατ. ευρώ στις 31/12/2014.

*Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΕΛΤΕΧ Άνεμος στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v