Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infoquest: Προωθεί συγχώνευση Unisystems-Decision

Τη συγχώνευση των θυγατρικών Unisystems και Decision προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαίο όχημα του ομίλου στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, αλλά μετά την έξοδο της πρώτης από το χρηματιστήριο, προωθεί η διοίκηση της Info-Quest.

Infoquest: Προωθεί συγχώνευση Unisystems-Decision
Τη συγχώνευση των θυγατρικών Unisystems και Decision προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαίο όχημα του ομίλου στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, αλλά μετά την έξοδο της πρώτης από το χρηματιστήριο, προωθεί η διοίκηση της Info-Quest. Στο νέο σχήμα θα εισφερθεί και ο τομέας λύσεων πληροφορικής της μητρικής εταιρίας.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας η διοίκηση της εισηγμένης θα αναμένει το αποτέλεσμα της δημόσιας προσφοράς για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Unisystems (σήμερα ελέγχει περί το 72%) ή ποσοστού 90% που της επιτρέπει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα αγοράς μετοχών της μειοψηφίας (squeeze-out).

Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου, με την Info-Quest να προσφέρει 2,10 ευρώ για κάθε μετοχή Unisystems.

Τα υπογεγραμμένα συμβόλαια προς εκτέλεση ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής του ομίλου ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ αφορούν στην Info-Quest και τα 50 εκατ. ευρώ στη Unisystems.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για έργα στον δημόσιο τομέα στο πλαίσιο του προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας”, αλλά η Unisystems διαθέτει παραδοσιακά ισχυρή παρουσία στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Θεοδ. Φέσσας, είχε προβλέψει πρόσφατα ότι οι συνολικές πωλήσεις θα προσεγγίσουν τα 430 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της ACS που φέτος προβλέπεται ότι θα έχει έσοδα περί τα 80 εκατ.) και τα ενοποιημένα κέρδη θα υπερβούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Φ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v