Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Άνοδος 20,7% στα κέρδη 6μήνου

Άνοδο της τάξης του 20,7% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 40,6 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Frigoglass: Άνοδος 20,7% στα κέρδη 6μήνου
Άνοδο της τάξης του 20,7% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 40,6 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial News έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 19%, διαμορφούμενη στα 40 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 12,3% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώθηκαν στα 290,6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr ανέμεναν άνοδο της τάξης του 19% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της Frigoglass κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Frigoglass, ανέφερε τα εξής:

”Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων της αντίστοιχης περιόδου του 2006, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη διατήρηση της δυναμικής μας ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση 20,7% των καθαρών κερδών τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις οφείλονται στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που επιτυγχάνουμε, καθώς συνεχίζουμε την επέκταση της πελατειακής μας βάσης όχι μόνο σε εταιρίες εμφιάλωσης της Coca Cola και ζυθοποιίες αλλά και σε άλλους τομείς όπως οι χυμοί και το νερό.

Παράλληλα, εστιάζουμε στην αντιστάθμιση του συνεχώς αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών, μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των στοιχείων κόστους και βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιπλέον, συνεχίζουμε την επιτυχή μας διείσδυση σε γεωγραφικές περιοχές υψηλών προοπτικών όπως είναι η Ινδία, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στις υφιστάμενες αγορές μας όπως η Ρωσία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, μέσω της ηγετικής θέσης που κατέχουμε στην προσφορά καινοτόμων λύσεων επαγγελματικής ψύξης.

Επίσης, η διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής στην Κίνα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που παραδοσιακά είναι σημαντικά για την ετήσια κερδοφορία, είμαστε σε θέση να πετύχουμε τo ανώτατο επίπεδο του στόχου μας στα κέρδη ανά μετοχή”.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Θετικά υποδέχεται τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας η Proton Securities, αναφέροντας ότι τα μεγέθη ήταν σε γενικές γραμμές αντίστοιχα των εκτιμήσεων, καθώς και ότι το σημείο που βασικά αξίζει να προσεχθεί και που ξεπέρασε τις προσδοκίες είναι τα EBITDA σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες ψύξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v