Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Τι επώθηκε στο conference call

Για δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον κατά το α’ εξάμηνο του έτους έκανε λόγο ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ε. Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια του conference call, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους δεν αλλάζουν. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η διαγραφή Αλουμινίου της Ελλάδος και Delta Project από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μυτιληναίος: Τι επώθηκε στο  conference call
Για δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον κατά το α’ εξάμηνο του έτους έκανε λόγο ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια του conference call, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους δεν αλλάζουν.

Ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε ότι ο όμιλος πιέζεται από την υποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου και την μείωση της τιμής της αλουμίνας, που κατά το παρελθόν είχαν δώσει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο EBITDA και καθαρών κερδών.

Τόνισε ωστόσο ότι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αντισταθμισμούν από την αυξημένη παραγωγή ψευδαργύρου και μολύβδου καθώς και τις υψηλότερες τιμές στο LME.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο όμιλος βρίσκεται σε φάση σημαντικής αλλαγής, με την απορρόφηση των Αλουμίνιον της Ελλάδος και Delta Project, ενώ δήλωσε ότι η υλοποίησή τους βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και πως και οι δυο εταιρείες θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το θέμα των εξαγορών και επέκτασης στα Βαλκάνια, ο κ Μυτιληναίος σημείωσε ότι η Μυτιληναίος είναι μια από τους τέσσερις πλειοδότες για την βοσνιακή εταιρεία Aluminij Mostar και πως σίγουρα θα υποβάλει μια καλή προσφορά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Προσέθεσε ότι η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βοσνίας έχει θέσει κατώτατη τιμή για την απόκτηση της Aluminij Mostar στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική ημερομηνία για τη κατάθεση προσφορών είναι η 5η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την ΜΕΤΚΑ, ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας αυξάνεται και πως αναμένει ο τζίρος να αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2010

Σημείωσε ότι ”η διαίσθησή του λέει” ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα περιθώρια κερδοφορίας βραχυπρόθεσμα, όμως ενδεχομένως να υπάρξει ”διάβρωσή” τους μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε ότι καθώς υπάρχει μια ιδιαίτερα ”θερμή” αγορά ενέργειας, η ΜΕΤΚΑ μπορεί καλύτερα να επιλέξει projects που είναι πιο ασφαλή και προσφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας.

Τέλος, ανέφερε ότι την Δευτέρα αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για την Endesa Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v