Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμυλ: Συμμετοχή κατά 19% στην ΑΛΟΥΦΟΝΤ

Σε διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα οικονομικής εφημερίδας, προχώρησε η εταιρία Αλουμυλ, επιβεβαιώνοντας ότι συμμετέχει στη νεοϊδρυθείσα εταιρία με την επωνυμία ΑΛΟΥΦΟΝΤ κατά 19%. Σκοπός της νέας εταιρίας θα είναι η παραγωγή πρώτης ύλης για την εισηγμένη. Όσον αφορά τα αποτελέσματα 6μήνου, οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο κατά 15%.

Αλουμυλ: Συμμετοχή κατά 19% στην ΑΛΟΥΦΟΝΤ
Σε διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα της οικονομικής εφημερίδας Ημερησίας, προχώρησε η εταιρία Αλουμυλ, επιβεβαιώνοντας ότι συμμετέχει στη νεοϊδρυθείσα εταιρία με την επωνυμία ΑΛΟΥΦΟΝΤ κατά 19%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται πως η μητρική εταιρία Αλουμυλ, συμμετέχει με ποσοστό 19% στη νεοϊδρυθείσα εταιρία με την επωνυμία ΑΛΟΥΦΟΝΤ Α.Β.Ε.Ε. και έδρα στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς.

Σκοπός της νέας εταιρίας θα είναι η παραγωγή πρώτης ύλης για την εισηγμένη, ήτοι, η έγχυση κραμάτων αλουμινίου, η θερμική κατεργασία αλουμινίου, η παραγωγή χυτών αντικειμένων αλουμινίου ή άλλων μετάλλων, η παραγωγή κυλίνδρων αλουμινίου, καθώς και η εμπορία όλων των παραπάνω.

Το 81% της νέας εταιρείας ανήκει στην εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ε.Π.Ε., η οποία δραστηριοποιείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με συναφή αντικείμενο.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΛΟΥΦΟΝΤ φθάνει στα 1,58 εκ. ευρώ επί του παρόντος, με τη συμμετοχή της ΑΛΟΥΜΥΛ να ανέρχεται σε 294 χιλ. ευρώ περίπου.

Η επένδυση για το νέο χυτήριο θα είναι συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 60.000 τόνους αλουμινίου συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα διοχετεύεται προς την Αλουμυλ.

Κατά συνέπεια, αναμένεται να προσφέρει ουσιαστικές οικονομίες κλίμακας, τόσο στην παραγωγή, όσο και στο κόστος της πρώτης ύλης, για ολόκληρο τον Όμιλο.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα 6μήνου, επιβεβαιώνεται πως οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο κατά 15%, ενώ τα οριστικά οικονομικά αποτελέσματα μητρικής και Ομίλου θα ανακοινωθούν κατά πάγια τακτική της Διοίκησης - με δελτίο τύπου - κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v