Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στα 20 ευρώ η ΑΜΚ με 2ν/15π η ΑΜΚ (upd)

Στην τιμή των 20 ευρώ πραγματοποιείται η αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ της EFG Eurobank, με έκδοση δυο νέων μετοχών για κάθε 15 παλιές, σύμφωνα με ταόσα έγιναν γνωστά κατά τη σημερινή γενική συνέλευση.

Eurobank: Στα 20 ευρώ η ΑΜΚ με 2ν/15π η ΑΜΚ (upd)
Στην τιμή των 20 ευρώ πραγματοποιείται η αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ της EFG Eurobank, με έκδοση δυο νέων μετοχών για κάθε 15 παλιές και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών Μετόχων, όπως αποφάσισε η Α΄Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που συνήλθε σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης, που ενέκρινε τους όρους της αύξησης του κεφαλαίου, η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών (€20 ανά μετοχή) είναι κατά 25,3 % χαμηλότερη της χθεσινής (1/8/2007) τιμής κλεισίματος της μετοχής.

Οι ακριβείς ημερομηνίες αποκοπής και άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές. Εκτιμάται ότι το δικαίωμα θα αποκοπεί στις 27 Αυγούστου, ενώ η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων υπολογίζεται για το διάστημα 31 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2007.

Οι νέες μετοχές, που εκτιμάται ότι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο εντός του Σεπτεμβρίου, θα δικαιούνται μερίσματος για την τρέχουσα χρήση.

Σύμβουλοι για την έκδοση είναι τρεις διεθνείς τράπεζες, οι Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG και Lehman Brothers International (Europe).

Εξάλλου, για ”στοχευμένες αγορές” εκτός ελληνικών ορίων μίλησε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Efg Eurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Ν. Νανόπουλος.

Αυτές οι εξαγορές, όπως διευκρίνισε, θα γίνουν τόσο εκεί όπου έχει παρουσία η τράπεζα, όσο κι εκεί όπου δεν έχει. Βαρύτητα, παράλληλα, θα δοθεί και στην οργανική ανάπτυξη στις ίδιες περιοχές, αφού στόχευση του ομίλου είναι να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την παρουσία του στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όμως, κατά την ίδια Γενική Συνέλευση έγινε και μια ακόμα ανακοίνωση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η τράπεζα, όπως έγινε γνωστό, προτίθεται να δώσει δάνειο στους μετόχους της, που θέλουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που ψηφίσθηκε και εκτιμάται ότι σύντομα θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Όπως έγινε γνωστό, το δάνειο θα δοθεί με βάση το επιτόκιο της ΕΚΤ συν 1%, διάρκεια αποπληρωμής τα 3 χρόνια και για μίνιμουμ ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ. Το δάνειο θα δίνεται με εγγύηση το 150% της αξίας των μετοχών.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v