Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Αύξηση 20% των ενοποιημένων κερδών

Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 4,2 εκ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος Lavipharm για το α΄ εξαμήνου του 2002, σημειώνοντας αύξηση κατά 20%, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εισηγμένης ανήλθαν στα 3,4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,7%.

Lavipharm: Αύξηση 20% των ενοποιημένων κερδών
Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 4,2 εκ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος Lavipharm για το α΄ εξαμήνου του 2002, έναντι 3,5 εκ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2001, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20%.

Ανοδικά ήταν επίσης και τα αποτελέσματα της εισηγμένης Lavipharm, αφού τα κέρδη προ φόρων της ανήλθαν στα 3,4 εκ. ευρώ από 3,1 εκ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2001, σημειώνοντας αύξηση 9,7%, ενώ και οι ίδιες πωλήσεις έφτασαν τα 14,6 εκ. ευρώ.

Το ποσοστό των εξαγωγών ξεπερνά το 55% των ιδίων πωλήσεων, γεγονός που αποδεικνύει τον πολυεθνικό χαρακτήρα και την ευρωστία της εταιρίας, όπως αναφέρει σχετικά το δελτίο τύπου της εταιρίας. Τέλος, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με το περσινό α’ εξάμηνο.

Αύξηση 10,8% παρουσίασαν και οι ίδιες ενοποιημένες πωλήσεις, φθάνοντας στα 109,6 εκ. ευρώ από 99,0 εκ. ευρώ το περσινό εξάμηνο. Ιδιαίτερο ρόλο στην άνοδο των ενοποιημένων πωλήσεων είχαν οι πωλήσεις της θυγατρικής Lavipharm Alliance Santé, που παρουσίασαν αύξηση 24,3% και ανήλθαν στα 67,6 εκ. ευρώ από 54,4 εκ. ευρώ πέρυσι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έξοδα διοίκησης, ως ποσοστό επί των ιδίων πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 5,9% και τα έξοδα διάθεσης, πάλι ως ποσοστό επί των ιδίων πωλήσεων, κατά 10,5% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2001, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δέσμευση της διοίκησης του Ομίλου Lavipharm για συμπίεση των εξόδων αυτών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας.

”Τα θετικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που καθημερινά πλήττεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση, επιβεβαιώνει την ορθότητα στρατηγικών επιλογών μας και θέτει νέες βάσεις για ένα ακόμα πιο δημιουργικό, αποδοτικό και προσοδοφόρο μέλλον”, σχολίασε ο κ. Θανάσης Λαβίδας, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lavipharm.

Η Lavipharm είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος όμιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, προώθησης και διανομής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα. Το 2001 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Lavipharm έφθασε τα 290,6 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v