Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέα τριετής συμφωνία με Intralot

Την υπογραφή συμφωνίας τριετούς διάρκειας με την Intralot, με αφετηρία την 31η Ιουλίου του 2007, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Το συνολικό τίμημα για τη διάθεση του εξοπλισμού και του λογισμικού, την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη λογισμικού ανέρχεται σε 96,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ όπου προβλέπεται).

ΟΠΑΠ: Νέα τριετής συμφωνία με Intralot
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας τριετούς διάρκειας με την Intralot με αφετηρία την 31η Ιουλίου του 2007.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τον εμπλουτισμό του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με τη διάθεση νέων προϊόντων στοιχηματισμού, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών επιχειρησιακής υποστήριξής του, τη διάθεση βελτιωμένου λογισμικού διαχείρισης ρίσκου, καθώς και τη δυνατότητα επιλογής από τον παίκτη πολλαπλών συνδυασμών σε ενιαίο δελτίο.

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ Α.Ε. αναλαμβάνει την επιχειρησιακή λειτουργία των μηχανογραφικών της κέντρων, αποκτά προς χρήση τον πηγαίο κώδικα του συνόλου του λογισμικού, τόσο των υφιστάμενων όσο και των μελλοντικών της παιχνιδιών, καθώς και το περιουσιακό δικαίωμα εκμετάλλευσης των νέων λογισμικών παιχνιδιών που θα αναπτυχθούν.

Η Intralot αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να προβεί στην αναβάθμιση των κεντρικών συστημάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε εξοπλισμό και λογισμικό. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της εταιρίας αλλά και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως η δημιουργία club παικτών, η διενέργεια προωθητικών ενεργειών, η πληρωμή λογαριασμών τρίτων, η πώληση εισιτηρίων κ.λπ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα διατεθούν στην ΟΠΑΠ Α.Ε. προς χρήση συνολικά 29.400 τερματικά (τερματικά πρακτορείων νέας τεχνολογίας, τερματικά αυτόνομης χρήσης από τους ίδιους τους παίκτες εντός των πρακτορείων και τερματικά ελέγχου αποδείξεων), ενώ διασφαλίζεται η διαρκής και συνεχής μεταφορά τεχνογνωσίας, η εκπαίδευση των εργαζομένων της στη λειτουργία και διαχείριση του συστήματος και η αύξηση του ωραρίου συντήρησης και υποστήριξης με βάση τις ανάγκες της εταιρίας (στις περιπτώσεις διεξαγωγής live betting μέχρι τα μεσάνυχτα).

Ταυτόχρονα, διασφαλίζει το δικαίωμα της εταιρίας σχετικά με την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών, τη διασύνδεση τερματικών μέσω δορυφόρου και τη μεταφορά χωρίς επιπλέον κόστος του μηχανογραφικού της κέντρου, εφόσον απαιτηθεί, όπου αυτή υποδείξει.

Το συνολικό τίμημα για τη διάθεση του εξοπλισμού και του λογισμικού, για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη λογισμικού, κατά την τριετή διάρκεια της συμφωνίας, ανέρχεται σε 96,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ όπου προβλέπεται).

Τέλος, με τη σύμβαση αυτή ρυθμίζονται επιπλέον οι όροι και τo κόστος για την παροχή από την Intralot υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης και λειτουργίας για το σύνολο του εξοπλισμού (με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για ένα επιπλέον έτος), ενώ καθορίζονται τα δικαιώματα προαίρεσης που διατηρούν τα δύο μέρη, όσον αφορά στη μεταβίβαση της υλικοτεχνικής υποδομής στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

--- Η ανακοίνωση της Intralot

Η Intralot ανακοινώνει ότι προχώρησε σε συμφωνία τριετούς διάρκειας με την ΟΠΑΠ Α.Ε. με αφετηρία την 31η Ιουλίου 2007.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υπολογιστικών συστημάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε., του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και του λογισμικού LOTOS για την ανάπτυξη παιχνιδιών νέας γενιάς και για νέες εφαρμογές προστιθέμενης αξίας, όπως πληρωμές λογαριασμών, πωλήσεις εισιτηρίων, προωθητικές ενέργειες κλπ. Ταυτόχρονα, θα διαθέσει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. 29.400 τερματικά και ειδικότερα 9.800 τερματικά πρακτορείων, 9.800 τερματικά αυτόνομης χρήσης από τους παίκτες και 9.800 τερματικά ελέγχου αποδείξεων.

Επιπροσθέτως, η Intralot θα αναλάβει την εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την από κοινού ανάπτυξη λογισμικού νέων παιχνιδιών βασισμένου στην πλατφόρμα λογισμικού LOTOS της Intralot, καθώς επίσης και την ανάληψη της επιχειρησιακής λειτουργίας των μηχανογραφικών κέντρων από προσωπικό της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Επιπλέον, στα πλαίσια της συμφωνίας, η Intralot και η θυγατρική της Εταιρία Στοιχημάτων θα αναλάβουν την επέκταση του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ώστε να προσφέρει νέες επιλογές στους παίκτες, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σχετικά με τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Το τίμημα για την ως άνω διάθεση του εξοπλισμού, τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και την παροχή των υπηρεσιών υποστήριξης του στοιχήματος κατά την τριετή διάρκεια της συμφωνίας ανέρχεται σε 96,5 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον τους όρους και το κόστος για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης και λειτουργίας για το σύνολο του εξοπλισμού (με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για ένα επιπλέον έτος), ενώ τα δύο μέρη έχουν δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση της υλικοτεχνικής υποδομής και των δικαιωμάτων του λογισμικού των παιχνιδιών από την ΟΠΑΠ Α.Ε.

----Ανακοίνωση της ΟΠΑΠ

Όπως είναι γνωστό, η ΟΠΑΠ, προκηρύσσοντας τον Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό ”Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού Κέντρων και Τερματικών καθώς και Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών” -ήδη εκ των πραγμάτων ματαιωθέντα, λόγω της ατυχώς επισυμβάσης παραίτησης μελών της αρμόδιας για τη διενέργεια και αξιολόγηση των προσφορών επιτροπής- στόχευε στη συνολική τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρίας.



Η διαμορφούμενη, σήμερα, κατάσταση επιτάσσει την, κατά πάντα, ομαλή και απρόσκοπτη επιχειρησιακή συνέχεια, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της ΟΠΑΠ, μέχρι και του χρόνου εκείνου που θα υλοποιηθούν στο μέλλον οι βέλτιστες εναλλακτικές επιλογές, όπως αυτές θα γνωστοποιηθούν, σε σύντομο χρόνο, με νεότερη ανακοίνωση.



Εν όψει όσων παρατίθενται στη συνέχεια, είναι αναγκαίο να καταστεί σαφές ότι ακόμη και στην περίπτωση που τελεσφορούσε ο (χωρίς οποιαδήποτε υπαιτιότητα του Δ.Σ. της εταιρίας) ματαιωθείς διαγωνισμός θα απαιτείτο κατ’ αντικειμενική κρίση χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 18 μηνών για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου συστήματος (χρόνος εκτέλεσης έργου, χρόνος μελέτης εφαρμογής, συμβάσεις) και τούτο υπό την αίρεση ότι δεν θα ανέκυπτε δικαστική εμπλοκή (ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή διαταγή).



Εξάλλου, οι συντελούμενες διεργασίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων επιβάλλουν την, στο μεσοδιάστημα, αμελλητί διασφάλιση της παράλληλης αναπτυξιακής πορείας, τόσο σε επίπεδο τεχνολογικών υποδομών όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακών εφαρμογών σε ό,τι αφορά την ομαλή λειτουργία των παιχνιδιών της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”. Γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της εταιρίας και των μετόχων της (συνεπώς και του ελληνικού δημοσίου), γιατί αυτό επιβάλλει το χρέος της εταιρίας απέναντι στους 5.500 συνεργάτες της, πράκτορες των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ, γιατί αυτό επιβάλλει το χρέος της απέναντι στους εργαζομένους της εταιρίας.



Υπό το ρεαλιστικό αυτό πρίσμα -της συνεργασίας, δηλαδή, με την παρούσα ανάδοχο εταιρία για το διάστημα της προσεχούς τουλάχιστον διετίας- και κατά το προηγηθέν στάδιο της σχετικής διαπραγμάτευσης, η διασφάλιση της maximum ωφέλειας για την ΟΠΑΠ συνιστούσε τον στόχο εκείνο ο οποίος κατά την κρίση του Δ.Σ. της εταιρίας επιτυγχάνεται και εξασφαλίζεται με βάση όσα ακολουθούν.



Με έμφαση, ωστόσο, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά περιέρχεται κυριαρχικά στην ΟΠΑΠ η χρήση του ΠΗΓΑΙΟΥ ΚΩΔΙΚΑ του συνόλου των διοργανούμενων από την εταιρία παιχνιδιών, συνεπώς και η δυνατότητα ανάπτυξης νέων εφαρμογών από τα ίδια τα στελέχη της ΟΠΑΠ.



Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με την υπογραφείσα συμφωνία και σε συνοπτική καταγραφή επιτυγχάνονται:

* Λύσεις ουσίας, προοπτικής απεξάρτησης και ταυτόχρονα ανάπτυξης σε χρονίζοντα προβλήματα.



* Ικανοποιούνται απόλυτα 5.500 πράκτορες με τη διασφάλιση της μέγιστης τεχνολογικής υποδομής και της δυνατότητας παροχής νέων καινοτόμων υπηρεσιών.



* Για πρώτη φορά, στελέχη της ΟΠΑΠ αναλαμβάνουν την επιχειρησιακή λειτουργία των μηχανογραφικών κέντρων.

* Διασφαλίζεται επίσης για πρώτη φορά η χρήση του Πηγαίου Κώδικα του συνόλου του λογισμικού των υφιστάμενων και μελλοντικών παιχνιδιών της εταιρίας.



* Επιτυγχάνεται η εκπαίδευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ στην ανάπτυξη του λογισμικού των παιχνιδιών, στο επίπεδο του κεντρικού συστήματος και των τερματικών.

Διατίθενται προς χρήση συνολικά 29.400 τερματικά και ειδικότερα:



* Τερματικά πρακτορείων τύπου CORONIS, με τουλάχιστον ένα τερματικό ανά πρακτορείο εγκατεστημένο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

* Τερματικά αυτόνομης χρήσης από τους ίδιους τους παίκτες εντός των πρακτορείων (τουλάχιστον ένα ανά πρακτορείο).

* Τερματικά ελέγχου αποδείξεων (τουλάχιστον ένα ανά πρακτορείο).



* Αποκτάται το περιουσιακό δικαίωμα εκμετάλλευσης των νέων λογισμικών παιχνιδιών.

* Παρέχεται η δυνατότητα στοιχηματισμού σε ενιαίο δελτίο στοιχήματος για όλα τα γεγονότα του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.



* Εισάγεται νέο βελτιωμένο λογισμικό διαχείρισης ρίσκου.



* Εισάγεται νέο βελτιωμένο λογισμικό διαχείρισης του Live Betting, με δυνατότητα συνεχούς στοιχηματισμού σε άμεσο χρόνο.



* Διασφαλίζονται υπηρεσίες HOT BACK – UP για τη διασφάλιση της απόλυτης επιχειρησιακής συνέχειας και λειτουργίας των παιχνιδιών στοιχημάτων.



Διασφαλίζεται μονομερές δικαίωμα της ΟΠΑΠ για:



* Τη διασύνδεση τερματικών τρίτου κατασκευαστή.

* Τη διασύνδεση τερματικών μέσω δορυφόρου.

* Την ανάπτυξη έως και δώδεκα νέων παιχνιδιών.

* Τη μεταφορά (αδαπάνως) του μηχανογραφικού κέντρου, εφόσον αυτή απαιτηθεί, όπου υποδείξει η ΟΠΑΠ.



* Διασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (πώληση εισιτηρίων, εναλλακτικές πληρωμές, διασύνδεση με τράπεζες κ.ά).



* Αυξάνεται το ωράριο συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης για το σύνολο του εξοπλισμού κέντρων και τερματικών μέχρι τις 11 μ.μ. καθημερινά και μέχρι τα μεσάνυχτα όταν προσφέρεται στοιχηματισμός LIVE BETTING.



* Ενοποιούνται όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις σε ένα ενιαίο συμβατικό πλαίσιο διάρκειας τριών ετών.



* Τίθεται άμεσα σε λειτουργία το νέο και πλέον σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο IP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v