Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Άνοδος 48,4% στα κέρδη εξαμήνου

Άνοδο της τάξης του 48,4% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 454 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 8,3% στα 752,5 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο της τάξης του 14,8% κατέγραψαν τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες.

Alpha Bank: Άνοδος 48,4% στα κέρδη εξαμήνου
Άνοδο της τάξης του 48,4% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 454 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank, τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 8,3% στα 752,5 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο της τάξης του 14,8% κατέγραψαν τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr ανέμεναν ότι τα κέρδη α’ εξαμήνου της Alpha Bank θα διαμορφώνονταν στα 436 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44%.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του α’ εξαμήνου προβλεπόταν ότι θα ενισχυθούν κατά 8% σε ετήσια βάση, στα 750 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε ότι ”το 2007 αποτελεί έτος-ορόσημο για την Alpha Bank, καθώς δημιουργούμε μια σταθερή λειτουργική βάση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου το δίκτυό μας στο τέλος του έτους θα υπερκαλύψει αριθμητικά το ελληνικό. Η ανάπτυξη των εργασιών μας επιταχύνεται και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα Agenda 2010.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση όλου του προσωπικού στο όραμά μας, που αφορά στην εξέλιξη της Alpha Bank σε έναν ολοκληρωμένο χρηματοπιστωτικό οργανισμό με γεωγραφική εμβέλεια σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη ο οποίος δημιουργεί πραγματική αξία για τους μετόχους του”.

Ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, δήλωσε ότι ”στο δεύτερο τρίμηνο του 2007 η επίδοσή μας επιβεβαιώνει την προοπτική μας για περαιτέρω άνοδο της κερδοφορίας μας. Στην Ελλάδα η αύξηση των εργασιών στην καταναλωτική πίστη, στη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση κεφαλαίων υπήρξε σημαντική, ενώ η επέκτασή μας στη νοτιοανατολική Ευρώπη αντανακλάται ήδη στην αύξηση των μεριδίων αγοράς μας. Επίσης, οι δραστηριότητές μας θα ενισχυθούν με την επικείμενη συνεργασία με την Abank στην Τουρκία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών, εξασφαλίζουν ρυθμό ανάπτυξης κερδών 20% ήδη από το 2007”.

Αναφορικά με τις προοπτικές της τράπεζας, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank, με επικέντρωση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων retail banking στην Ελλάδα και στην ταχεία επέκταση των δραστηριοτήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρά τα σημαντικά αρχικά έξοδα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η Alpha Bank θα επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 20%, από το επίπεδο των κερδών του 2006 που είχαν διαμορφωθεί στα 626 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων το 2007 των κερδών ύψους 80 εκατ. ευρώ από διακοπείσες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης των κερδών θα στηριχτεί από την ταχύτερη υποχώρηση του κόστους της πίστης απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας, καθώς και από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Abank μέχρι τα τέλη του έτους, που θα διευρύνει την παρουσία της Alpha Bank στην Τουρκία.

* Διαβάστε την ανακοίνωση της Alpha Bank για τα αποτελέσματα 6μήνου στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v