Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Τι απαντά για διαρροές νερού

Ανυπόστατους ισχυρισμούς που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ ρεπορτάζ που μεταδόθηκε σήμερα από την τηλεόραση, σύμφωνα με το οποίο η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότησή της.

ΕΥΔΑΠ: Τι απαντά για διαρροές νερού
Ανυπόστατους ισχυρισμούς που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ ρεπορτάζ που μεταδόθηκε σήμερα από την τηλεόραση, σύμφωνα με το οποίο η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότησή της. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Με αφορμή ρεπορτάζ, που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από την ΝΕΤ και στο οποίο διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότησή της, επειδή από το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ σημειώνονται λόγω διαρροών απώλειες νερού της τάξης του 30%, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε σε σημερινό ρεπορτάζ της ΝΕΤ για απώλειες νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ της τάξης του 30% της συνολικής κατανάλωσης, είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτος.

Σύμφωνα με τα απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, οι ποσότητες νερού που δεν τιμολογούνται από την Εταιρεία, ανέρχονται σε ποσοστό 18% έως 20% του συνόλου της κατανάλωσης. Εξ αυτών ποσοστό περίπου 8% αφορά λαθραίες υδροληψίες (κλοπή νερού).

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, οι απώλειες νερού λόγω διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης ανέρχονται σε ποσοστό 10% έως 12%, που είναι πολύ κάτω από τα διεθνώς αποδεκτά όρια.

Επομένως, τέτοιου είδους ανυπόστατοι ισχυρισμοί μόνο σύγχυση προκαλούν στους πολίτες, δεν προάγουν τη σωστή ενημέρωση και πλήττουν το κύρος της δημοσιογραφίας”.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v