Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα προγράμματα σπουδών και ειδικότητες επιτάσσει η ελληνική αγορά

Έξι νέα ακαδημαϊκά προγράμματα προσφέρει εφέτος το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Η δυνατότητα σπουδών στο sports management, τη διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων, τα Logistics, το Shipping και τα χρηματοοικονομικά. Advertorial.

Νέα προγράμματα σπουδών και ειδικότητες επιτάσσει η ελληνική αγορά

Το DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει και της αναζήτησης νέων ειδικοτήτων ώστε να συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής αγοράς, δημιούργησε και προσφέρει φέτος έξι νέα ακαδημαϊκά προγράμματα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων είναι ότι περιλαμβάνουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, ενισχύοντας έτσι τις γνώσεις των φοιτητών.

Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων (Management Information Systems - MIS)
Το πρόγραμμα Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για δεξιότητες στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων και να συνδυάσει άρτια τον τομέα των επιχειρήσεων με αυτόν της πληροφορικής.

Οι μαθητές σήμερα αντιμετωπίζουν την πρόκληση ενός μοναδικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη εξάρτηση από την αυτοματοποίηση, την κυριαρχία των πληροφοριών, αλλά και τους νέους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας για την απασχόληση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μέσω του προγράμματος σπουδών MIS, το DEREE βοηθάει τους φοιτητές να μετατρέψουν τις προκλήσεις αυτές σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προσφέροντας στοιχεία και γνώσεις, μέσω των οποίων αποκτούν αναλυτικές και τεχνικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και επιστημονικές μεθόδους που προσδιορίζουν την επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.

Sports Management
Το πρόγραμμα Sports Management στοχεύει στην προώθηση μιας ευρείας, αναλυτικής και άκρως ολοκληρωμένης μελέτης των επιχειρήσεων που ειδικεύονται στον τομέα του αθλητικού Management, και προσελκύει φοιτητές από διάφορες χώρες και ειδικότητες οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν αθλητισμό στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο campus του DEREE, στην Αγία Παρασκευή, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για να μελετήσει κανείς το αθλητικό management. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές για μια καριέρα σε εμπορικούς αλλά και μη, οργανισμούς, σχετικούς με τον αθλητισμό τομείς, τόσο σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα Sports Management εστιάζεται στα εξής: τη σε βάθος γνώση της ιστορικής εξέλιξης του αθλητισμού, τη φύση και τη δομή της σύγχρονης αθλητικής βιομηχανίας, την κατανόηση του οικονομικού, κοινωνικο-πολιτιστικού, νομικού και πολιτικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι αθλητικές οργανώσεις, την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων των βασικών διοικητικών λειτουργιών και διαδικασιών στις αθλητικές βιομηχανίες. Μέσω του προγράμματος, οι σπουδαστές αναπτύσσουν ικανότητες που απαιτούνται για τη λήψη εταιρικών πρωτοβουλιών, ενώ επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στον τομέα του αθλητισμού.

Χρηματοοικονομικά (Finance)
Το πρόγραμμα Χρηματοοικονομικών του DEREE εξοπλίζει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εργασιακή τους εξέλιξη, παρέχοντάς τους μια ισχυρή θεωρητική και τεχνική κατάρτιση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν από τους τρεις αλληλένδετους τομείς Χρηματοοικονομικών (οικονομική διαχείριση, επενδύσεις/διαχείρισης των κινδύνων και των χρηματοπιστωτικών αγορών), ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για μεταπτυχιακές σπουδές ή επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς των Οικονομικών, των Τραπεζικών, της Λογιστικής, τα Οικονομικά και τη Στρατηγική & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα είναι επίσης κατάλληλο για αποφοίτους και επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στα Χρηματοοικονομικά και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, είτε ως επιχειρηματίες, σύμβουλοι ή διαχειριστές σε διεθνείς και ελληνικές επιχειρήσεις.

Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Shipping Management)
Φέτος, για πρώτη φορά το πρόγραμμα της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του DEREE αναθεωρείται και μετατρέπεται από μία ειδίκευση στο Management σε ένα αυτούσιο πτυχίο με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σπουδών και μαθημάτων.

Το πρόγραμμα Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων προορίζεται για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις γύρω από τη διαχείριση της ναυτιλίας και τον ναυτιλιακό κλάδο γενικότερα.

Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές μια σταθερή βάση και σε βάθος κατανόηση του τομέα της ναυτιλίας. Παράλληλα, εξοπλίζει τους φοιτητές με ένα σύνολο δεξιοτήτων και όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να προσαρμοστούν γρήγορα και να ευδοκιμήσουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Με δεδομένο τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και πολύπλοκο χαρακτήρα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, είναι σημαντικό για τους υποψήφιους επαγγελματίες να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και την τεχνογνωσία που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του DEREE συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική άσκηση στην αγορά, ώστε οι φοιτητές να είναι πλήρως εξοπλισμένοι και προετοιμασμένοι για μια εξαιρετική καριέρα στον ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα τομέα της Ναυτιλίας.

Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics & Supply Chain Management)
Ένας ακόμα τομέας της οικονομίας που είναι σημαντικός για την Ελλάδα και αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια είναι τα Logistics. Το νέο πρόγραμμα του DEREE Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας έχει ως στόχο να βοηθήσει την κοινωνία να επωφεληθεί από τη στρατηγική θέση της χώρας για τη μεταφορά και την επεξεργασία των προϊόντων από την Ασία και άλλα μέρη του κόσμου προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, αλλά και να εξοπλίσει τους φοιτητές ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε επείγοντα ζητήματα διαφόρων εγχώριων ή διεθνών εταιρειών, ασχέτως των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον σχεδιασμό, στη λειτουργία και στη βελτίωση αποτελεσματικών και αποδοτικών δικτύων εφοδιασμού, καθώς και εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία σε μια ποικιλία σχετικών εταιρικών δομών, από μικρές έως μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Healthcare Management)
Το πρόγραμμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας που προσφέρει το DEREE έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις κατάλληλες γνώσεις γύρω από την υγεία και τη διοίκηση, καθώς και με τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εξελίξουν τη σταδιοδρομία τους σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να καταστήσει τους φοιτητές ενημερωμένους και υπεύθυνους επαγγελματίες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους πόρους, τον προϋπολογισμό και το προσωπικό στον τομέα της υγείας, συμβάλλοντας τόσο στην ευρύτερη κοινωνία, όσο και τις εργοδοτικές οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Το DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο με το νέο σύνολο των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που διαθέτει και εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων, βάσει των αναγκών της αγοράς, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 28 προπτυχιακά και 4 μεταπτυχιακά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στο DEREE και τα νέα προγράμματα, επισκεφθείτε: www.acg.edu

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v