Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Δασκαλόπουλος: Tι λέει για Vivartia-MIG

”Το όραμά μας είναι να χτίσουμε την πρώτη παγκόσμια εταιρία τροφίμων με ελληνικές ρίζες”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Vivartia, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του στο ”Βήμα της Κυριακής”, τονίζοντας ότι η πώληση του πακέτου μετοχών της Vivartia στη Marfin Investment Group είναι ένα ”άλμα προς το μέλλον”.

Δ. Δασκαλόπουλος: Tι λέει για Vivartia-MIG
”Το όραμά μας είναι να χτίσουμε την πρώτη παγκόσμια εταιρία τροφίμων με ελληνικές ρίζες”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Vivartia, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του στο ”Βήμα της Κυριακής”, τονίζοντας ότι η πώληση του πακέτου μετοχών της Vivartia στη Marfin Investment Group είναι ένα ”άλμα προς το μέλλον -άλμα με σύγχρονους όρους”.

Όπως εξήγησε, ”στη σημερινή παγκόσμια οικονομία χρειάζεσαι μέγεθος για να επιβιώσεις και να αναπτυχθείς. Ο τρόπος για να γίνεις μεγαλύτερος περνά μέσα από τη δυναμική επέκταση σε νέα προϊόντα, σε νέες γεωγραφικές περιοχές και σε νέους κλάδους. Για την πορεία αυτή χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια που αντλούνται από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα”.

”Στόχος μας”, τόνισε, ”είναι να γίνει η Vivartia ένας παγκόσμιος παίκτης στον τομέα της. Έχουμε τη γνώση και την πείρα, έχουμε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τις αρμόζουσες εταιρικές αξίες και πρακτικές”.

Αναφορικά με την είσοδο της MIG, επισήμανε ότι ”χρειαζόμασταν κεφάλαια, η MIG έχει το ίδιο όραμα με εμάς και διαθέτει και κεφάλαια. Η είσοδός της στη Vivartia προσφέρει τη δυνατότητα για ταχεία ανάπτυξη χωρίς να υπονομεύσει την οικονομική της υγεία. Διασφαλίζουμε, έτσι, την ελληνική έδρα και την κουλτούρα μιας ελληνικής πολυεθνικής, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και τους προμηθευτές μας, φροντίζοντας τους καταναλωτές μας και εξασφαλίζοντας την οικονομική ευρωστία της Vivartia”.

Ο ίδιος, στη συνέντευξή του στο ”Βήμα της Κυριακής”, χαρακτηρίζει την απόφασή του ”προϊόν ρεαλισμού και ταυτόχρονα οραματισμού”. ”Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις αποτελούν σήμερα έναν από τους κύριους -αν όχι τον πιο σημαντικό- μοχλούς ανάπτυξης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Συμμετέχουμε πλέον με ίσους όρους στο παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι και είναι ίσως η πρώτη φορά που μια ελληνική επιχείρηση μπορεί να το πει αυτό”, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v