Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεγράφη η συμφωνία ING - Πειραιώς

Την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δεκαετή αποκλειστική συνεργασία διανομής στην Ελλάδα προϊόντων ζωής, επιδομάτων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ανακοίνωσε η ING Group, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Υπεγράφη η συμφωνία ING - Πειραιώς
Την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δεκαετή αποκλειστική συνεργασία διανομής στην Ελλάδα προϊόντων ζωής, επιδομάτων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ανακοίνωσε η ING Group, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ING θα αποκτήσει την πλήρη ιδιοκτησία της ING Piraeus Life, το joint venture των δύο εταιριών. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδωσε ότι ”σε οριστικό ”γάμο” έπειτα από πολυετή ”αρραβώνα” προχωρούν Τράπεζα Πειραιώς και ING στο σκέλος του bankassurance καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, επίκειται ανακοίνωση συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί το δίκτυο της Tράπεζας Πειραιώς θα προωθεί από τα γκισέ προϊόντα ζωής της ING. H συμφωνία είναι αντίστοιχη με εκείνη των Alpha Bank και ΑΧΑ και η Πειραιώς θα λάβει από την αρχή της συνεργασίας ένα ποσό ως προμήθεια εισόδου της ING στο δίκτυό της (up front fees).

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρία bankassurance, ενώ η Πειραιώς Πρακτορειακή θα παραμείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προωθητικός μηχανισμός πωλήσεων εντός του δικτύου της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η παραγωγή της Πειραιώς Πρακτορειακή τα τελευταία χρόνια διπλασιάζεται κατ’ έτος, ενδεικτικό των μεγάλων δυνατοτήτων ανάπτυξης των πωλήσεων bankassurance.

H Πρακτορειακή θα συνεχίζει να μοιράζει και την παραγωγή που προκύπτει στις Γενικές Ασφάλειες όπου η Πειραιώς ”χτίζει” πάνω στη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία υπενθυμίζεται ότι δεν είναι αποκλειστική”.

--- H ανακοίνωση της ING

Ο Όμιλος ING ανακοινώνει ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας (Memorandum of Understanding) με την Τράπεζα Πειραιώς για μια 10ετή αποκλειστική συνεργασία διάθεσης στην Ελλάδα που περιλαμβάνει προϊόντα Ζωής, ομαδικά ασφαλιστήρια και συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις. Επιπλέον, η ING θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της ING Πειραιώς Ζωής, της κοινής επιχείρησης μεταξύ της ING και της Τράπεζας Πειραιώς. Οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί.



Η νέα συνεργασία ακολουθεί την υφιστάμενη συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 2002. Η νέα συνεργασία διάθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της ING στην Κεντρική Ευρώπη, της οποίας η επέκταση και διεύρυνση διάθεσης είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες. Η συνεργασία διάθεσης θα δώσει στην ING την αποκλειστική πρόσβαση στο δίκτυο των 305 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα για τη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και σύνταξης. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.



Ο Jacques de Vaucleroy, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου ING και υπεύθυνος για τις Ασφάλειες Ευρώπης, δήλωσε: ”Είμαστε ικανοποιημένοι που θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς. Η 10ετής διάρκεια αυτής της συμφωνίας διάθεσης επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της ING στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.”



Η ING Πειραιώς Ζωής έχει αναπτυχθεί ραγδαία, κυρίως μέσω της πώλησης προϊόντων unit-linked. Είναι σήμερα η 8η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία Ζωής στην ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς 3.7%. Η ING διαθέτει επίσης ασφαλιστικά προϊόντα μέσω του δικτύου των χρηματοοικονομικών συμβούλων της ING Ελλάδος. Η ING Ελλάδος κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά Ζωής με μερίδιο αγοράς 8.4%. Από κοινού η ING Ελλάδος και η ING Πειραιώς Ζωής καταλαμβάνουν την 3η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά Ζωής.



Η ING και η Τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να υπογράψουν την τελική συμφωνία το Σεπτέμβριο του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v