Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Υλοποίηση της ”Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ”

Την ανάπτυξη της ενιαίας Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης - e-Government Portal - γνωστή και ως ”Εθνική Πύλη ΕΡΜΗΣ” ξεκινά η Info-Quest.

Info-Quest: Υλοποίηση της ”Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ”
Την ανάπτυξη της ενιαίας Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης - e-Government Portal - γνωστή και ως ”Εθνική Πύλη ΕΡΜΗΣ” ξεκινά η Info-Quest.

Το έργο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και αποσκοπεί, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη. Η Κυβερνητική Πύλη θα παρέχει από ένα κεντρικό σημείο ολοκληρωμένη ενημέρωση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με όλες τις συναλλαγές τους με την Δημόσια Διοίκηση (φυσικές ή ηλεκτρονικές), καθώς και επιλεγμένες υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών.

Από επιχειρησιακής άποψης, το έργο κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν:

* Στην ολοκληρωμένη συλλογή και οργάνωση της απαιτούμενης πληροφορίας από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και την διάθεσή της στο Διαδίκτυο για την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών / επιχειρήσεων όσον αφορά στις συναλλαγές τους και στην αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.

* Στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την πλήρη υποστήριξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάπτυξη εφαρμογών για την παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών από ένα κεντρικό σημείο.

* Στην Ψηφιακή Αυθεντικοποίηση των πολιτών / επιχειρήσεων σε υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών της Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο παροχής ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κάθε επίπεδο.

Το έργο κατακυρώθηκε στην Info-Quest, έπειτα από ανοικτό διαγωνισμό με τίτλο ”Μελέτη και Ανάπτυξη της Κεντρικής Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την Πληροφόρηση & Ασφαλή Διεκπεραίωση Ηλεκτρονικών Συναλλαγών των Πολιτών / Επιχειρήσεων” που προκήρυξε η Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ για το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η πύλη Ερμής, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου θα βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στο τέλος του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v