Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία με δανειστές

Δεν μας επηρεάζουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι υπογράμμισε ο πρόεδρος του ομίλου. Με συμφωνία το Μάιο η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση πρόσθεσε. Η χώρα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι προοπτικές της ΜΕΤΚΑ

Μυτιληναίος: Το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία με δανειστές

Η δραστηριότητα του ομίλου Μυτιληναίου δεν επηρεάζεται από τα capital controls, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχονται από το εξωτερικό, οπότε και οι πληρωμές γίνονται από εκεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και με δεδομένο ότι η χώρα και η οικονομία της διέρχονται μια πολύ κρίσιμη φάση έως και την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων.

Τα παραπάνω τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη διάρκεια teleconference με αναλυτές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην ετήσια γενική συνέλευση τον Μάιο τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την συμφωνία «χθες». Το κόστος της καθυστέρησης αυτής ήταν τεράστιο. Με συμφωνία τον Μάιο θα ήμασταν σαφώς σε καλύτερη θέση και με καλύτερο πακέτο από αυτό που διαπραγματευόμαστε σήμερα. Εύχομαι τόνισε ο κ. Μυτιληναίος η κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατό για να κλείσει η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, γιατί πλέον το κόστος των καθυστερήσεων είναι ανυπολόγιστο.

Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να γίνει επανεκκίνηση της αγοράς και της χώρας. 

Σε ερωτήσεις για τις προοπτικές της ΜΕΤΚΑ και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τονίστηκε ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχουν ενδιαφέροντα νέα.

Όσο για τα περιθώρια που διαμορφώνονται στα έργα αυτά, η απάντηση ήταν ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά των προηγούμενων συμβολαίων της εταιρείας.

Σε άλλες ερωτήσεις για συμμετοχή των εταιρειών του ομίλου στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ή στο "πακέτό" Γιούνκερ, ο κ. Μυτιληναίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v