Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θυγατρική στην Κύπρο ιδρύει η Τράπεζα Πειραιώς

Στη διαδικασία υποβολής αίτησης προς την Κεντρική Τράπεζα για τη δημιουργία θυγατρικής τράπεζας στην Κύπρο βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Συνολικά η Πειραιώς σκοπεύει να επενδύσει €75 εκ. στην Κύπρο με την ίδρυση της νέας Τράπεζας.

Θυγατρική στην Κύπρο ιδρύει η Τράπεζα Πειραιώς
Στη διαδικασία υποβολής αίτησης προς την Κεντρική Τράπεζα για τη δημιουργία θυγατρικής τράπεζας στην Κύπρο βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του StockWatch, η αίτηση αναμένεται να υποβληθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως ανέφεραν κύκλοι της ελλαδικής τράπεζας, τα νέα υποκαταστήματα, τα οποία θα ασχολούνται τόσο με την επιχειρηματική όσο και με την λιανική τραπεζική, αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα εργασίες στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι ίδιοι κύκλοι εξήγησαν ότι ο λόγος που θα προβούν στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στο νησί είναι καθαρά φορολογικοί γιατί στην Κύπρο τα κέρδη φορολογούνται με 10% και όχι με 25%.

Στο παρόν στάδιο και μέχρι τις 6 Αυγούστου η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους για εργοδότησή τους στον Όμιλο. Στην τράπεζα στοχεύουν να στελεχωθούν με πέραν των 100 ατόμων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Ήδη μέχρι στιγμής έχει προσληφθεί ο προσωπάρχης της Ελληνικής Τράπεζας Μιχάλης Χατζηγαβριήλ, ενώ γίνονται επαφές και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Συνολικά η Πειραιώς σκοπεύει να επενδύσει €75 εκ. στην Κύπρο με την ίδρυση της νέας Τράπεζας. Το ποσό αυτό θα προέλθει από την αύξηση κεφαλαίου €1,35 δισ. ευρώ που σκοπεύει να πραγματοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v