Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Πουλάει τη συμμετοχή της η Alpha Βank

Σε σταδιακή ρευστοποίηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Alpha, αυξάνοντας τα ερωτήματα της αγοράς για το ποιοι απορροφούν τη σταθερά υψηλή προσφορά μετοχών. Η εταιρία έχει δεχτεί κρούσεις για την πώληση της Αστακός Terminal, χωρίς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές να έχει παρουσιαστεί προς το παρόν κάποια αναλυτική προσφορά.

ΑΕΓΕΚ: Πουλάει τη συμμετοχή της η Alpha Βank
Σε σταδιακή ρευστοποίηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Alpha Bank, αυξάνοντας τα ερωτήματα της αγοράς για το ποιοι απορροφούν τη σταθερά υψηλή προσφορά μετοχών.

Η Alpha Bank απέκτησε μέσω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ κατά 68,4 εκατ. ευρώ περί το 5,5% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η άλλη ανάδοχη τράπεζα (Πειραιώς) περί το 2,6%. Στις 10 Ιουλίου η συμμετοχή της Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ είχε υποχωρήσει στο 4,24%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισε να πουλάει και πλέον είναι πολύ κοντά στην πλήρη αποεπένδυση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος απορροφά τη σταθερή προσφορά επί του τίτλου της ΑΕΓΕΚ η οποία καθ’ ουσίαν αποτελεί πλέον μια εισηγμένη με τεράστιο free float.

Το ερώτημα καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο μια και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θεωρητικό ενδιαφέρον από σειρά στρατηγικών επενδυτών για την απόκτηση του ελέγχου της ΑΕΓΕΚ.

Βολιδοσκοπήσεις που όμως προς το παρόν δεν προχώρησαν έχουν διενεργηθεί από μεγάλο εγχώριο κατασκευαστικό όμιλο αλλά και από ξένο ομοειδούς αντικειμένου οργανισμό.

Επιπλέον κρούσεις έχει δεχτεί η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ για την πώληση της Αστακός Terminal, χωρίς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές να έχει παρουσιαστεί προς το παρόν αναλυτική προσφορά από κάποιον από τους ενδιαφερομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v