Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει διαπραγματεύσεις για Tellas

Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων της 26ης/7/2007 σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς από τη Weather Investments του μεριδίου της ΔΕΗ Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΛΛΑΣ Α.Ε., η Επιχείρηση διευκρινίζει ότι: Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Sawiris και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των πραγματικά βελτιωμένων προτάσεών του.

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει διαπραγματεύσεις για Tellas
”Η ΔΕΗ δεν έχει σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Sawiris και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των πραγματικά βελτιωμένων προτάσεών του”.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΗ με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων της 26ης/7/2007 σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς από τη Weather Investments του μεριδίου της ΔΕΗ Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Νωρίτερα το euro2day.gr σε άρθρο με τίτλο ”Tellas: Νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ-Σαουίρις” μετέδωσε τα εξής:

”Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανήλθαν η ΔΕΗ και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η επιχείρηση ηλεκτρισμού περιορίζει τις απαιτήσεις της για την πώληση του 50% (πλην μία μετοχή) της Tellas.

Η αλλαγή πλεύσης από πλευράς ΔΕΗ συνδέεται, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, με το γεγονός ότι η Deutsche Bank βρήκε εντός ολίγων ημερών αγοραστές για το μερίδιο Σαουίρις, αλλά με πολύ χαμηλότερο τίμημα σε σύγκριση με την αποτίμηση της πρώτης.

Στην ουσία η Deutsche Bank αποτίμησε την Tellas σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα 700 – 750 εκατ. ευρώ που υποστήριζε ότι αξίζει η διοίκηση της ΔΕΗ. Η αποτίμηση των Γερμανών ήταν πολύ κοντά στην πλευρά Σαουίρις η οποία είχε καταθέσει προσφορά για το 50% (πλην μία μετοχή) υποστηρίζοντας ότι η συνολική αξία της Tellas προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι ανέθεσε στη Deutsche Bank την εξεύρεση αγοραστών για το μερίδιό του στην Tellas με τη διαδικασία του κατεπείγοντος…

Σημειώνεται ότι από χθες κυκλοφορούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει υπάρξει ήδη συμφωνία (εξέλιξη που δεν επιβεβαιώνεται από εκπρόσωπο του κ. Ν. Σαουίρις) για την απόκτηση του ποσοστού της ΔΕΗ έναντι 170 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v