Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Ποιοι είναι οι 12 βασικοί μέτοχοι

Τη συγκρότηση της δωδεκαμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετόχων, οι οποίοι αποτελούν και τους βασικούς μετόχους του σχήματος μετά την αύξηση μαμούθ των 5,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG).

MIG: Ποιοι είναι οι 12 βασικοί μέτοχοι
Τη συγκρότηση της δωδεκαμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετόχων, οι οποίοι αποτελούν και τους βασικούς μετόχους του σχήματος μετά την αύξηση μαμούθ των 5,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG).

Η πρόθεση δημιουργίας της Επιτροπής αυτής περιλαμβάνονταν στα ενημερωτικά Δελτία που είχαν εκδοθεί στα πλαίσια της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους δώδεκα μεγαλύτερους μετόχους με εξαίρεση την εταιρεία Dubai Financial LLC, εκπρόσωποι της οποίας συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η σύνθεση της Επιτροπής είναι η ακόλουθη:

- Matthew Moskey της CENTAURUS CAPITAL LIMITED

- Notis Mitarachi της FIDELITY INVESTMENTS INTERNATIONAL

- Adam Levinson της FORTRESS INVESTMENT GROUP, LLC

- Anne Gudefin της FRANKLIN MUTUAL ADVISERS, LLC

- Θεόδωρος Βενιάμης της GOLDEN UNION SHIPPING GROUP

- Stephen Peak της HENDERSON GLOBAL INVESTORS LIMITED

- William Claxton-Smith της INSIGHT INVESTMENT MANAGEMENT (GLOBAL) LIMITED

- Stefano Galli της JULIUS BAER INVESTMENT MANAGEMENT, LLC

- Andrew Pegge της LAXEY PARTNERS LIMITED

- Ian Wace της MARSHALL WACE ASSET MANAGEMENT

- Martin Tonnby της MKM LONGBOAT CAPITAL ADVISORS LLP

- Johnny De La Hey της TOSCAFUND LTD

Επισημαίνεται ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή δεν αποτελεί διοικητικό όργανο της εταιρείας και η συμμετοχή σ’ αυτή δεν δημιουργεί νομικές υποχρεώσεις στα μέλη της. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη Συμβουλευτική Επιτροπή υπόκεινται σε όλους τους ισχύοντες νομικούς και κανονιστικούς περιορισμούς και βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η διοίκηση της Marfin Investment Group (MIG) προσβλέπει στην καλή συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιτροπή στην οποία εκπροσωπούνται μερικοί από τους μεγαλύτερους και πλέον διακεκριμένους επενδυτές των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών.

--- Τι αποφάσισε η γενική συνέλευση

Την 25.7.2007 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 125 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 40,479 % του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Η Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί του θέματος υπ’ αριθμόν 2 της Ημερησίας Διάταξης ως ακολούθως:

Θέμα 2ο: Αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, όπως αυτό ισχύει.

Αποφασίσθηκε η αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 επόμ. του κ.ν. 2190/1920, όπως αυτό ισχύει, μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας, ήτοι μέχρι 82.999.315 μετοχές, με κατώτατο όριο αγοράς την τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατο όριο την τιμή των 15 ευρώ ανά μετοχή και για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξειδίκευση της.

Η συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του θέματος της Ημερησίας Διατάξεως υπ’ αριθμόν 1 (Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της Εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας) δεν κατέστη δυνατή λόγω μη συγκεντρώσεως της κατά το άρθρο 29 παρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 και το Καταστατικό απαιτουμένης απαρτίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 4 και 2 του κ.ν. 2190/1920 και το Καταστατικό Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 14η Αυγούστου 2007, ώρα 10:00 π.μ., στον ίδιο χώρο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του θέματος αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v