ΕΛΤΡΑΚ: Πώς αντιμετωπίζει την κρίση του Ιουλίου

Η εταιρεία διαθέτει υψηλά αποθέματα και δηλώνει έτοιμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς. Τι «παίζει» με ρευστότητα, πορεία ζήτησης και σχέσεις με τράπεζες. Δηλώσεις του CEO Γεώργιου Κόλλια.

ΕΛΤΡΑΚ: Πώς αντιμετωπίζει την κρίση του Ιουλίου

Να μη διανεμηθεί τελικά μέρισμα για τη χρήση 2014, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΤΡΑΚ την περασμένη Παρασκευή (24/7), λόγω των γενικότερων συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν στην ελληνική οικονομία.

Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης ήταν η διανομή 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ωστόσο κατά την τακτική γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου (δεύτερης ημέρας μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων) είχε αποφασιστεί η αναβολή του θέματος για τις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΤΡΑΚ Γεώργιο Κόλλια, «η διοίκηση αυτήν την περίοδο διαχειρίζεται την κρίση. Το καλό είναι πως έχουμε προνοήσει και διατηρούμε σημαντικά αποθέματα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της αγοράς. Το ερώτημα όμως είναι πώς θα εξελιχθούν αυτές οι ανάγκες σε βάθος χρόνου».

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κόλλια:

• Η ζήτηση στην αγορά μέσα στον Ιούλιο, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, είναι εμφανώς μειωμένη και «φαίνεται σαν να έχουμε μπει σε άλλη εποχή».

Οι σχέσεις της ΕΛΤΡΑΚ με τις τράπεζες είναι ομαλές και η εταιρία δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ταμειακών ροών, ωστόσο -λόγω της κατάστασης- δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εμβάσματος στο εξωτερικό ούτε για 1 ευρώ.

• Η κατάσταση στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων (επηρεάζει τις πωλήσεις εκσκαπτικών μηχανημάτων) δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Έμφαση δίδεται στη διασφάλιση της ρευστότητας και στις πωλήσεις προϊόντων τοις μετρητοίς.

• Οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις των πελατών δεν έχουν λάβει ανησυχητικό χαρακτήρα, λόγω και της γενικότερης προσεκτικής διαχείρισης που ακολουθεί παραδοσιακά η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v