Έδραση: Με ανεκτέλεστο 23 εκατ. ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές

Κύκλο εργασιών 1,93 εκατ. ευρώ και ζημιές 2,09 εκατ. ευρώ παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η Εδραση η οποία δημοσίευσε μόλις χθες τις σχετικές λογιστικές καταστάσεις. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας διαμορφώνεται στα 23 εκατ.

Έδραση: Με ανεκτέλεστο 23 εκατ. ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές

Μειωμένες ζημιές παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο η τεχνική εταιρεία καθώς στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε έσοδα 1,8 εκατ. και ζημιές περί τα 4,4 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Εδραση στα τέλη Μαρτίου ανέρχονταν σε 214 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνεται και δανεισμός ύψους 143 εκατ. ευρώ και οφειλές περί τα 63 εκατ. σε διάφορους προμηθευτές.

Η διοίκηση της τεχνικής εταιρείας υποστηρίζει πως μετά την τροποποίηση του Πτωχευτικού Νόµου, αποφάσισε την εκ νέου υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 106β για την εξυγίανσή της και έχουν ήδη κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες έχοντας εξασφαλίσει την καταρχάς αποδοχή σηµαντικής µερίδας των πιστωτών της εταιρείας.

Ετσι στις 9/5/2014 υπόβαλε στις πιστώτριες τράπεζές της σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των οφειλών της προς έγκριση σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης υποβλήθηκε προς έγκριση στο Αρµόδιο Πολυµελές Πρωτοδικείο Αθηνών και έλαβε δικάσιµο και συζητήθηκε στις 13/05/2015 και αναµένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Επισημαίνει, επίσης, πως «εφόσον ληφθούν υπόψη τα ανωτέρω καθώς και οι προοπτικές της εταιρείας και του οµίλου λόγω της ύπαρξης κατά τη λήξη της κλειόµενης περιόδου υπογεγραµµένων και µη εκτελεσµένων συµβάσεων τεχνικών έργων ανεκτέλεστου υπολοίπου 23 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση των οποίων ο όµιλος διαθέτει την απαιτούµενη εµπειρία και τα αναγκαία µέσα υλοποίησής τους, εκτιµάται ότι η εταιρεία και ο όµιλος θα εξέλθουν από την οικονοµική αδυναµία στην οποία βρίσκονται και µέσω της κατασκευαστικής δραστηριότητας των εταιρειών, θα εξασφαλίσουν την αναγκαία ρευστότητα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους στο µέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v