Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Δικαίωση από Δικαστήριο Κύπρου έναντι ΕΚ

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δικαίωσε σήμερα τη Marfin Popular Bank στην προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το πρόστιμο ύψους £10 χιλ. που επέβαλε η τελευταία σε σχέση με τη Δημόσια της Πρότασης για εξαγορά της Τρ. Κύπρου και της Τρ. Πειραιώς.

ΜΡΒ: Δικαίωση από Δικαστήριο Κύπρου έναντι ΕΚ
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δικαίωσε σήμερα τη Marfin Popular Bank στην προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το πρόστιμο ύψους £10 χιλ. που επέβαλε η τελευταία σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση για εξαγορά της Τρ. Κύπρου και της Τρ. Πειραιώς, μεταδίδει το stockwatch.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα να επιληφθεί ενδεχόμενης παράβασης στο Άρθρο 21(1) της σχετικής νομοθεσίας, που αφορά πιθανή παρεμπόδιση από σκοπευόμενη εταιρεία προσπάθειας εξαγοράς της.

- (UPDATE)

Κύκλοι της MPB ερωτηθέντες σχετικά, δήλωσαν στο euro2day.gr ότι υπάρχουν και άλλες παράλογες αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών της Κύπρου, οι οποίες επίσης εκτιμώνται ότι θα ακυρωθούν απο τα Κυπριακά ή Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, προσέθεταν οι ίδιοι κύκλοι, ο Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιγοράς της Κύπρου κ. Γ. Χαραλάμπους θα είχε την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του.

Η παρουσία λειτουργών όπως ο κ. Χαραλάμπους ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου κ. Γ. Χριστοφίδης αποτελεί τροχοπέδη στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v