Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Με 50,86% στη Vivartia - Δημόσια Πρόταση

H MIG ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσοστό της στη Vivartia έχει ανέλθει στο 50,86% και ότι προτίθεται να προβεί σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100%, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης για τη Vivartia που ξεπερνούν κατά πολύ την ”απλή” απόκτηση του 30% από τους βασικούς μετόχους.

MIG: Με 50,86% στη Vivartia - Δημόσια Πρόταση
H Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσοστό της στη Vivartia έχει ανέλθει περίπου στο 50,86% των μετοχών της εταιρίας και ότι προτίθεται να προβεί εντός των προθεσμιών του νόμου σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά μέχρι και του συνόλου των μετοχών της τελευταίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Εκτιμάται ότι η δημόσια προσφορά θα γίνει στην τιμή των 25 ευρώ, στην οποία άλλωστε αποκτήθηκε και το 30% από τους μεγαλομετόχους της Vivartia, κ. Δασκαλόπουλο και Θεοδωρόπουλο.

Το euro2day.gr στο σχετικό δημοσίευμα είχε τονίσει ότι οι συνεχείς αγορές μετοχών της Vivartia από την MIG, που προσεγγίζουν το 50%, έχουν ως άμεσο επακόλουθο την υποβολή δημόσιας προσφοράς για το υπόλοιπο των μετοχών τoυ εισηγμένου ομίλου τροφίμων.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι εξαρχής στόχος της Marfin Investment Group δεν ήταν απλώς να αποκτήσει μια σημαντική θέση στη Vivartia, πληρώνοντας ένα premium στους βασικούς της μετόχους (όπως λανθασμένα εκτίμησε μέρος της αγοράς), αλλά η πλήρης ένταξη του ομίλου τροφίμων σε ένα προφανώς μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ενίσχυσης των προοπτικών του, προκειμένου να δημιουργηθεί σημαντική υπεραξία.

Με βάση την τιμή των 25 ευρώ ο όμιλος MIG φέρεται διατεθειμένος να δαπανήσει το ποσόν του 1,8 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 100% της Vivartia.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο σήμερα έγιναν δέκα πακέτα συνολικού αριθμού 7,13 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 9,7%. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 178.364.450 ευρώ.

Eπίσης, έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα δύο πακέτα των 58.610 και 150.000 τεμαχίων στα 24,80 και 24,96 ευρώ αντίστοιχα, που αφορούν σε ποσοστό 0,28%.

Οι συνολικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ανήλθαν σε 12.795.924 τεμάχια, που αντιπροσωπεύουν το 17,45% του μετοχικού κεφαλαίου.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η MIG γνωστοποιεί ότι στις 16/7/07 απέκτησε 24.959.398 κοινές ονομαστικές μετοχές της Vivartia, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v