Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Κοντά στο 50% της Vivartia -Δημόσια Προσφορά

Σε συνεχείς αγορές από την πλευρά της MIG, που σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει πλέον το 50%, αποδίδονται οι μεγάλες συναλλαγές στη Vivartia. Άμεσο επακόλουθο η Δημόσια Προσφορά. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης για τη Vivartia που ξεπερνούν κατά πολύ την ”απλή” απόκτηση του 30% από τους βασικούς μετόχους.

MIG: Κοντά στο 50% της Vivartia -Δημόσια Προσφορά
Την ύπαρξη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αποκαλύπτουν οι συνεχείς αγορές μετοχών της Vivartia από την MIG, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέχει πλέον ποσοστό που προσεγγίζει το 50%, με άμεσο επακόλουθο την υποβολή Δημόσιας Προσφοράς για το υπόλοιπο των μετοχών τoυ εισηγμένου ομίλου τροφίμων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η MIG, ήδη από χθες (16 Ιουλίου) υποχρεούται να προβεί σε δημόσια προσφορά, καθώς ξεπέρασε το όριο του 33% που θέτει ο νομοθέτης για την υποβολή της.

H εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι εξαρχής στόχος της Marfin Investment Group δεν ήταν απλά να αποκτήσει μια σημαντική θέση στη Vivartia, πληρώνοντας ένα premium στους βασικούς της μετόχους (όπως λανθασμένα εκτίμησε μέρος της αγοράς), αλλά η πλήρης ένταξη του ομίλου τροφίμων σε ένα προφανώς μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ενίσχυσης των προοπτικών του, προκειμένου να δημιουργηθεί σημαντική υπεραξία.

Με βάση την τιμή των 25 ευρώ ο όμιλος MIG φέρεται διατεθειμένος να δαπανήσει το ποσόν των 1,8 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 100% της Vivartia.

Υπενθυμίζεται ότι μόνον σήμερα έγιναν δέκα πακέτα συνολικού αριθμού 7,13 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 9,7%. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 178.364.450 ευρώ.

Eπίσης, έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα δύο πακέτα των 58.610 και 150.000 τεμαχίων στα 24,80 και 24,96 ευρώ αντίστοιχα, που αφορούν σε ποσοστό 0,28%.

Οι συνολικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ανήλθαν σε 12.795.924 τεμάχια που αντιπροσωπεύουν το 17,45% του μετοχικού κεφαλαίου.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η MIG γνωστοποιεί ότι στις 16.7.07 απέκτησε 24.959.398 κοινές ονομαστικές μετοχές της Vivartia οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Η MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ δεν κατείχε προηγουμένως μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της Εκδότριας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v