Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμία συμφωνία ΑΕΓΕΚ-ΕΛΠΕ (ακόμα) για Αστακό

Δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του ομίλου ΑΕΓΕΚ και των ΕΛΠΕ – EDISON για την έκταση όπου οι τελευταίοι ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Καμία συμφωνία ΑΕΓΕΚ-ΕΛΠΕ (ακόμα) για Αστακό
του Φώτη Κόλλια

Δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του ομίλου ΑΕΓΕΚ και των ΕΛΠΕ – EDISON για την έκταση στην οποία οι τελευταίοι ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, δυναμικότητας 600 MW με καύσιμο λιθάνθρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ, που ελέγχει τη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, υποστήριξε ότι η μονάδα καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια του ιδιωτικού λιμανιού και συνεπώς απαιτείται ανατροπή των σημερινών σχεδίων της για την αξιοποίηση του χώρου.

Η πλευρά των EDISON – ΕΛΠΕ πρότεινε να παραχωρηθεί κάποιος χώρος από τη ΝΑΒΙΠΕ μέχρι να εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του εργοστασίου και ”μετά βλέπουμε πού ακριβώς θα τοποθετηθεί εντός της έκτασης”. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου.

Είναι προφανές ότι η λειτουργία της μονάδας εντός της ζώνης που καταλαμβάνει η ΝΑΒΙΠΕ εξυπηρετεί τα σχέδια των ΕΛΠΕ – EDISON όχι μόνο λόγω της εγγύτητας στο λιμάνι, αλλά και για λόγους χρόνου (δεν χρειάζεται να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με μικροϊδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη έκταση).

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται και κατά πληροφορίες θα υπάρξει σχετική επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΑΕΓΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v