Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Παρουσίαση του πρώτου απολογισμού ΕΚΕ

Τον πρώτο της απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), όπου αποτυπώνει τα έργα και τις δράσεις της, ολοκληρώνοντας τον πρώτο τριετή κύκλο ενεργούς και επιτυχημένης προσφοράς σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παρουσίασε η Frigoglass.

Frigoglass: Παρουσίαση του πρώτου απολογισμού ΕΚΕ
Τον πρώτο της απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), όπου αποτυπώνει τα έργα και τις δράσεις της, ολοκληρώνοντας τον πρώτο τριετή κύκλο ενεργούς και επιτυχημένης προσφοράς σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παρουσίασε η Frigoglass.

Ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της ΕΚΕ στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας, ο πρώτος απολογισμός αποτελεί το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης πορείας και ταυτόχρονα την απαρχή ενός νέου ολοκληρωμένου προγράμματος με απώτερο στόχο την αειφόρο ανάπτυξή της.

Παράλληλα, ο απολογισμός αποτελεί και την απαρχή ενός νέου τριετούς κύκλου επιχειρηματικής στρατηγικής, στην οποία η ΕΚΕ θα είναι πλήρως ενσωματωμένη. Για το λόγο αυτό, η Frigoglass θα εκδίδει στο εξής σε ετήσια βάση απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο οποίος θα συνοδεύει, όπως και φέτος, την Ετήσια Έκδοση Οικονομικού Απολογισμού.

Το πρόγραμμα δράσεων της Frigoglass στον τομέα της ΕΚΕ στηρίζεται σε μία προσεκτικά σχεδιασμένη συνολική στρατηγική της εταιρίας με αντικείμενο την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης. Θεμελιώδης στόχος της στρατηγικής αυτής, είναι η Frigoglass να αναγνωρισθεί ως μια απο τις πρωτοπόρες εταιρίες διεθνώς σε θέματα ΕΚΕ στον κλάδο της, παράλληλα με την ηγετική θέση που κατέχει παγκόσμια στον τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διεθνούς πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative – GRI, ο απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Frigoglass αποτυπώνει τη συνολική δράση της εταιρίας στους 5 βασικούς άξονες που συναποτελούν την ΕΚΕ ενός οργανισμού. Γι αυτό το λόγο, παρουσιάζονται:

* το σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Frigoglass, τεκμηριώνοντας τη διαφάνεια στη λειτουργία της,

* η παρουσία της εταιρίας στην Αγορά, αποδεικνύοντας την υπεύθυνη συμπεριφορά της προς τους πελάτες αλλά και την αξίωση υπευθυνότητας από τους προμηθευτές της,

* οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η εταιρία για το πολυτιμότερο κεφάλαιό της, το Ανθρώπινο Δυναμικό, προκειμένου να αποτελεί εργοδότη επιλογής (employer of choice),

* οι ενέργειες που υλοποιεί προκειμένου να ελέγχει και να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από τη λειτουργία και τα προϊόντα της στο Περιβάλλον και, τέλος,

* όλες οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με άξονες τον Άνθρωπο-Πολιτισμό-Περιβάλλον στην ενότητα Κοινωνία.

Αναφερόμενος στον Απολογισμό ΕΚΕ, ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, δήλωσε ”Το προηγούμενο έτος απέφερε για τη Frigoglass συνεχιζόμενη επιχειρηματική ανάπτυξη και αύξηση κερδών, με αποτέλεσμα την υπεροχή της εταιρίας στην αγορά. Με την επιτυχία, ωστόσο, συνεπάγεται πρόσθετη υπευθυνότητα. Η έκδοση του πρώτου κοινωνικού απολογισμού αποσκοπεί στην επικοινωνία των δεσμεύσεων της εταιρίας σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η ενσωμάτωση των θεμάτων αυτών στην επιχειρηματική στρατηγική δημιουργεί ουσιαστική αξία για όσους σχετίζονται ή επηρεάζονται από τη λειτουργία της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο: επενδυτές, πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενους και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο.

Η υλοποίηση υπεύθυνων πρακτικών αποδεικνύει την ευαισθησία της διοίκησης σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και την ευθυγράμμιση της Frigoglass με το μοντέλο που προωθεί η Ευρωπαίκή Ένωση και ο ΟΗΕ για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v