Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Σύμβαση 9 εκ. ευρώ με Τ. Ταμιευτήριο

Σύμβαση ύψους 9 εκ. ευρώ για τη μελέτη και υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπέγραψαν σήμερα Intracom – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, του οποίου το δίκτυο καταστημάτων ανέρχεται σε 135 καταστήματα πανελλαδικά.

Intracom: Σύμβαση 9 εκ. ευρώ με Τ. Ταμιευτήριο
Στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 9 εκ. ευρώ, προχώρησαν σήμερα η Intracom και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για τη μελέτη και υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ιδρύματος.

Η επιλογή της αναδόχου εταιρίας έγινε μετά από σχετικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και στο οποίο είχαν υποβάλει τότε προσφορά η Intrasoft (πρόσφατα συγχωνευθείσα με την Ιntracom) και άλλοι μεγάλοι ελληνικοί και διεθνείς οίκοι.

Το έργο, συνολικής διάρκειας 30 μηνών, θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών και θα υλοποιηθεί από την Intracom σε δύο (2) φάσεις. Η πρώτη αφορά στην εκπόνηση της Μελέτης Σχεδιασμού του ΟΠΣ και η δεύτερη περιλαμβάνει την υλοποίηση των Υποσυστημάτων του.

Στην υλοποίηση του ΟΠΣ θα χρησιμοποιηθεί το Τραπεζικό Πακέτο PROFITS της Ιntracom, το οποίο διαθέτει όλα τα επιμέρους εκείνα υποσυστήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία των καταστημάτων και των κεντρικών υπηρεσιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (πχ. Διαχείριση Πελατών, Διαχείριση Προϊόντων, Καταθέσεις, Χορηγήσεις, Καλύμματα, Αγοραπωλησία Συναλλάγματος, Κίνηση Κεφαλαίων, Εισπράξεις/Πληρωμές Τρίτων, Διαχείριση Χρεογράφων, Γενική Λογιστική, Προϋπολογισμός, Κοστολόγηση, Ασφάλεια Χρηστών και Διαχείριση Συμπράξεων, Υποστήριξη Teller/Καταστήματος, Διαχείριση Παραμέτρων και Πληροφοριακό Σύστημα Διοίκησης (MIS) με χρήση τεχνολογίας Data Warehousing).

Η χρήση του PROFITS, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου, θα προσφέρει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ένα σύγχρονο πελατοκεντρικό μηχανογραφικό σύστημα με άμεση δυνατότητα διάθεσης νέων τραπεζικών προϊόντων, 24-ωρη on-line real-time λειτουργία, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης πελατείας, όπως ΑΤΜ, τηλέφωνο, internet, κλπ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου και με βάση τα πορίσματα της σχετικής Μελέτης Σχεδιασμού, η Ιntracom θα εγκαταστήσει λύσεις για τη Διαχείριση Δικτύου Συναλλαγών ATM και Πλαστικών Καρτών, Υποστήριξη Dealing Room & Treasury, Help Desk, Διαχείριση Προσωπικού & Μισθοδοσία, καθώς και διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα διατραπεζικών και διεθνών οργανισμών (πχ. Eufiserv, ΔΙΑΣ, VISA, κλπ).

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει σήμερα πανελλαδικά 135 καταστήματα και συνεργάζεται με το δίκτυο των ΕΛΤΑ (τα οποία ήδη χρησιμοποιούν υποσυστήματα του PROFITS) για τη διάθεση τραπεζικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών του. Η Ιntracom με το έργο αυτό εξασφαλίζει την πλήρη διασύνδεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με το αντίστοιχο πληροφοριακό σύστημα των ΕΛΤΑ (το οποίο έχει ήδη υλοποιηθεί από την Intrasoft).

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πλαγιάννης, Γενικός Δ/ντής Τραπεζικών & Ασφαλιστικών Συστημάτων της Ιntracom, ”o Τραπεζικός Τομέας της εταιρίας, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο παροχέα λύσεων τραπεζικού λογισμικού στην ελληνική αγορά και κατέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στον τραπεζικό χώρο όσο και εμπειρία από παρόμοιες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γενική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, ΕΛΤΑ, Bank of Valletta, κλπ), προσφέρει όλες τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την επιτυχή υλοποίηση του έργου αυτού. Η εταιρία μας έχει επίγνωση της πολυπλοκότητας του έργου καθώς αυτό δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση νέων τεχνολογιών, αλλά και στον ανασχεδιασμό διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα του Οργανισμού”.

Όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Θεόκλητος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ”η επιτυχής υλοποίηση του έργου και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού (το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη) θα συμβάλουν στον πλήρη εκσυγχρονισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα του στην προσφορά σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών στην Τραπεζική αρένα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v