Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στον πάγο» μπαίνει η πώληση του Hilton

Όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα άμεσης πώλησης του ξενοδοχείου Hilton, αλλά αν γίνει αυτό, θα πρέπει να προκηρυχτεί ανοιχτός διαγωνισμός, δήλωσαν κύκλοι προσκείμενοι στην Ιονική Ξενοδοχειακή και στον όμιλο της Alpha Bank.

«Στον πάγο» μπαίνει η πώληση του Hilton

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη που να σηματοδοτεί την πώληση του ξενοδοχείου στο άμεσο μέλλον, δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην Ιονική Ξενοδοχειακή και στον μητρικό όμιλο της Alpha Bank, διαψεύδοντας επίσης σενάρια που ήθελαν γνωστό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία να είχε βρεθεί λίγο πριν την «απόκτηση του κλειδιού» πριν από κάποιους μήνες.

«Η πώληση του ξενοδοχείου φαίνεται μάλλον να εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τράπεζας, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη που να σηματοδοτεί την πώλησή του στο προσεχές μέλλον» δηλώθηκε χαρακτηριστικά, για να προστεθεί πως «όπως δείχνουν τα πράγματα, όταν αποφασιστεί η πώληση του ξενοδοχείου, αυτό θα γίνει με τη μέθοδο του ανοιχτού διαγωνισμού, λόγω και της παρουσίας που έχει στην Alpha Bank του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επιλογή αυτή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Απαιτεί για παράδειγμα αρκετούς μήνες από την αρχική προκήρυξη έως και την πώληση, με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα κάποιος να επιλέγει κάθε φορά το καταλληλότερο timing».

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ξενοδοχείου Hilton (Ιονική Ξενοδοχειακή) μετά τις πολύ καλές περυσινές επιδόσεις, η φετινή χρονιά αναμένεται να κυμανθεί σε γενικές γραμμές στα ίδια περίπου επίπεδα, με την πληρότητα να παραμένει πάνω από το 60% και το επίπεδο των τιμών να δείχνει κάπως ανεβασμένο.

Με βάση πάντως τα μέχρι τώρα δεδομένα, το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από το κλίμα αβεβαιότητας που επικράτησε το πρώτο εξάμηνο στην ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v