Στη ΓΕ Δημητρίου περνούν οι συσκευές της Sharp

Μετά τα προϊόντα της ΙΖΟΛΑ, η εισηγμένη εταιρεία διευρύνει περαιτέρω την γκάμα της με τις λευκές και τις μαύρες ηλεκτρικές συσκευές της Sharp. Σχέδια για υποκατάσταση βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο και για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στη ΓΕ Δημητρίου περνούν οι συσκευές της Sharp

Μετά το φετινό λανσάρισμα των συσκευών ΙΖΟΛΑ, η εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών ΓΕ Δημητρίου αναλαμβάνει και τη διακίνηση των λευκών και μαύρων ειδών του ομίλου Sharp στην Ελλάδα, σε μια προσπάθειά της να διευρύνει την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων της και να μειώσει την εξάρτησή της από τα προϊόντα θέρμανσης-κλιματισμού.

Η εισηγμένη εταιρεία επαναλανσάρισε τον Μάρτιο τις συσκευές ΙΖΟΛΑ ξεκινώντας από τις κουζίνες και έχοντας σημειώσει μέχρι σήμερα επιδόσεις ανάλογες με τους στόχους που είχαν τεθεί. Σε λίγους μήνες, θα ακολουθήσουν το ψυγεία ΙΖΟΛΑ και σε επόμενη φάση τα πλυντήρια με το ίδιο σήμα.

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσθήκη στην γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων του ομίλου, των λευκών και των μαύρων συσκευών της Sharp, με τη διοίκηση να αισιοδοξεί για την απόκτηση ενός ικανοποιητικού μεριδίου αγοράς.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα μερίδια στο κομμάτι των μικροσυσκευών αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που θέλει τον όμιλο να μειώνει την εξάρτησή του από τα προϊόντα κλιματισμού-θέρμανσης που αποτελούν περίπου το 70% των συνολικών του πωλήσεων.

Ένας μάλιστα λόγος γι αυτό είναι η σημαντική εξάρτηση των πωλήσεων κλιματιστικών προϊόντων από τις εκάστοτε επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα τη γενικότερη έντονη υποχώρηση που σημείωσαν οι πωλήσεις τους στο σύνολο της ελληνικής αγοράς κατά την τελευταία διετία. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Γιώργο Δημητρίου, υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πωλήσεις κλιματιστικών συσκευών κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αντικαθίστανται υποχρεωτικά εκείνα τα κλιματιστικά που αγοράστηκαν πριν το 2004 σε περίπτωση που χάσουν μέρος του ψυκτικού του μέσου.

Η εισηγμένη εταιρεία επίσης προχωρεί σε μια σειρά κινήσεων προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητά της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

• Η φετινή πώληση του αποθηκευτικού χώρου που διέθετε στον Ασπρόπυργο έναντι 15 εκατ. ευρώ.

• Η προσπάθεια σύναψης ομολογιακού δανείου με στόχο τη μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες (σχετική απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας την Παρασκευή).

• Η συνέχιση των πολιτικών περιορισμού των δαπανών.

• Η εξέταση των δυνατοτήτων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Μάλιστα, ο κ. Γιώργος Δημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «απευθυνθούμε σε μετόχους και τράπεζες προκειμένου να συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει στα όρια των δυνατοτήτων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v