Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MEVACO: Μεγάλη άνοδος επιδόσεων στο εξάμηνο

Με βασικό μοχλό ανάπτυξης την κατασκευή προϊόντων που άμεσα ή έμμεσα κατευθύνονται στο εξωτερικό, η εισηγμένη εταιρεία προσδοκά για φέτος μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών. Δηλώσεις Δ. Κωστόπουλου.

MEVACO: Μεγάλη άνοδος επιδόσεων στο εξάμηνο

Πωλήσεις σαφώς ανώτερες των αντίστοιχων περυσινών αναμένεται να σημειώσει φέτος η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών MEVACO, κυρίως λόγω των εργασιών που κατευθύνονται άμεσα ή έμμεσα σε χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα για το πρώτο εξάμηνο οι επιδόσεις θα είναι σαφώς καλύτερες σε σύγκριση με εκείνες του πρώτου μισού του 2014, χωρίς ωστόσο να διατηρηθεί ο τόσο υψηλός ρυθμός ανόδου του πρώτου τριμήνου.

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

• Τον πολύ μεγάλο όγκο εργασιών που σημειώθηκε κατά το πρώτο δίμηνο του 2015 λόγω της κατασκευής τμημάτων φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό. Η διοίκηση ελπίζει ότι σημαντικές δουλειές στον ίδιο τομέα θα προκύψουν και κατά το δεύτερο μισό του έτους.

• Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο που ανέλαβε η εισηγμένη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, γεγονός το οποίο αποτελεί πρόκριμα και για την ανάληψη νέων αντίστοιχων έργων ενόψει της πιθανολογούμενης ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

• Οι χαμηλότεροι ρυθμοί υλοποίησης των μεγάλων δημόσιων έργων του δημοσίου κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους επηρέασαν τις πωλήσεις της MEVACO προς τις κατασκευαστικές εταιρείες.

• Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, περίπου το 45% των πωλήσεων αφορούσε άμεσες ή έμμεσες εξαγωγές.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κωστόπουλο, «η MEVACO έχει ήδη αποκτήσει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να σημειώνει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα πωλήσεων από τα τρέχοντα. Σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε να συμπεριληφθούμε σε αξιοζήλευτες λίστες προμηθευτών, έχοντας λάβει πολύ σημαντικά references για έργα που ήδη έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία.

Επιπλέον, έχουμε διευρύνει σε μεγάλο βαθμό και την γκάμα των εργασιών μας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίοδο συζητούμε το ενδεχόμενο ανάληψης νέων συμβάσεων στο εξωτερικό. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω τη συμμετοχή της MEVACO στην κατασκευή του οχήματος που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη, φτιάχνοντας τα κοντέινερ του συγκεκριμένου οχήματος.

Ωστόσο, το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, καθώς θα πρέπει να αποφευχθεί η ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους και να υποχωρήσει η έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v