Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurobank (Κύπρου): Στόχος τα μεγάλα deals

Πανέτοιμη για τη διεκδίκηση των μεγάλων επιχειρηματικών deals δηλώνει η Eurobank, λίγες μόλις βδομάδες πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου της καταστήματος στην Κύπρο. Σε συνέντευξη του στο StockWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Μιχάλης Λούης εμφανίζεται αισιόδοξος πως η Eurobank θα καταστεί σημαντικός παίκτης στην επιχειρηματική τραπεζική.

EFG Eurobank (Κύπρου): Στόχος τα μεγάλα deals
Πανέτοιμη για τη διεκδίκηση των μεγάλων επιχειρηματικών deals δηλώνει η Eurobank, λίγες μόλις βδομάδες πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου της καταστήματος στην Κύπρο.

Σε συνέντευξη του στο StockWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Μιχάλης Λούης εμφανίζεται αισιόδοξος πως η Eurobank θα καταστεί σημαντικός παίκτης στην επιχειρηματική τραπεζική, σταχυολογεί τους λόγους που φέρνουν την ελληνική τράπεζα στην κυπριακή αγορά και αναλύει τα οφέλη που προσδοκά ότι θα αποκομίσει από τη δραστηριοποίηση της στο νησί.

Ο κ. Λούης αναλύει τους άξονες που θα βασιστεί το στρατηγικό πλάνο της τράπεζα του στην Κύπρο και καταθέτει τους λόγους που θα κάνουν τη Eurobank να ξεχωρίζει από άλλες τράπεζες. Όπως εξηγεί, στο παρόν στάδιο η EFG θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική και όχι στη λιανική τραπεζική.

Παράλληλα, εξηγεί την επιλογή αυτής της χρονικής περιόδου για τη δραστηριοποίηση της Eurobank στην Κύπρο και υπογραμμίζει τα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν για ένα νέο παίχτη στην εγχώρια αγορά.

Μιλά επίσης για τις σχέσεις που θα έχει η νέα τράπεζα με την συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ και σχολιάζει τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για τους ”μικρούς” από πιθανή συνένωση των εργασιών των δύο μεγάλων τραπεζών.

Επιπρόσθετα, παραθέτει λεπτομέρειες για την τοπογραφική επέκταση της EFG την επόμενη τριετία και αναφέρει το είδος των πελατών που θα προσπαθήσει να προσελκύσει με τα προϊόντα που θα προσφέρει.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη κυπριακή τράπεζα πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λούη, δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v