Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τυράς: Έμφαση σε Βαλκάνια, Ιταλία και Γερμανία

Focus στις εξαγωγές σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην περαιτέρω αξιοποίηση της επένδυσής του στη Ρουμανία δίνει εφέτος ο όμιλος Τυράς. Στα 16,916 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του 2014.

Τυράς: Έμφαση σε Βαλκάνια, Ιταλία και Γερμανία

Μπορεί τα σχέδιά του για δημιουργία παραγωγικής μονάδας στις ΗΠΑ να μπήκαν στον «πάγο», ο όμιλος Τυράς όμως "βλέποντας" ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει προοπτικές διατηρεί την παρουσία του στις ΗΠΑ κυρίως σε επίπεδο διανομής προϊόντων.

Οι ΗΠΑ δεν είναι όμως η μόνη αγορά στην οποία εστιάζει τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον του ο ελληνικός όμιλος.

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του σε Ιταλία και Γερμανία αλλά και η μεγιστοποίηση της επένδυσης στη Ρουμανία με σταδιακή επέκταση στην ρουμάνικη αγορά και την ευρύτερη βαλκανική αγορά αποτελούν βασικές προτεραιότητές του ελληνικού ομίλου για τη φετινή χρονιά.

Εξαγωγικός προσανατολισμός ο οποίος, όπως εκτιμούν οι Αφοί Σαράντη θα επιτρέψει να αντισταθμιστούν οι αυξημένοι, λόγω οικονομικών συνθηκών, επιχειρηματικοί κίνδυνοι που υπάρχουν στην εσωτερική αγορά.

Την ίδια ώρα η μείωση κόστους κυρίως με αναδιοργάνωση των παραγωγικών διαδικασιών, των λειτουργικών τομέων και των δικτύων διανομής, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου την περασμένη χρήση ο τζίρος του ξεπέρασε τα 294,29 εκατ. ευρώ από 269,420 εκατ. ευρώ το 2013, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 22,18% στα 87,755 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 56,75% στα 20,411 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη μετά από φόρους υπερδιπλασιάσθηκαν αγγίζοντας τα 16,916 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι απαιτήσεις από πελάτες του ομίλου "τσίμπησαν" την περασμένη χρονιά φθάνοντας στο ποσό των 81,067 εκατ. ευρώ, από 78,162 εκατ. ευρώ το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v