Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 2,5 εκατ. από τη Μπάρμπα Στάθης

Πέρυσι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το 2013, γεγονός που αποδίδεται από την εταιρία στη διείσδυση της σε νέες στρατηγικές αγορές. ΤΟ 2015 έμφαση δίνεται στην εξαγωγική ανάπτυξη σε Δυτική Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία.

Επενδύσεις 2,5 εκατ. από τη Μπάρμπα Στάθης

Αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αγορά των κατεψυγμένων λαχανικών με μερίδιο 48,9% σε όγκο και 62,6% σε αξία παρέμεινε για μία ακόμη χρονιά ο Μπάρμπα Στάθης, ο οποίος διατήρησε και τη θέση του στην αγορά της ζύμης με μερίδιο 22,7% σε αξία, παρά την ισχυρή πίεση που δέχονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αλλά και τον επώνυμο ανταγωνισμό.

Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση εστιάζει στην εντατικοποίηση των επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με στόχο την κάλυψη του συνόλου σχεδόν των αναγκών της εταιρίας, από πρώτες ύλες ιδίας παραγωγής, (επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ) και την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.

Παράλληλα στη στρατηγική της φετινής χρονιάς περιλαμβάνεται εξορθολογισμός του κωδικολογίου και για τις δύο μάρκες και μεγιστοποίηση διανομής, περαιτέρω ανάπτυξη Private Label, στόχευση σε νέες συνεργασίες και περαιτέρω προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε λαχανικά και ζύμες.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το 2013, γεγονός που αποδίδεται από την εταιρία στη διείσδυση της σε νέες στρατηγικές αγορές, ενώ εφέτος έμφαση δίνεται στην εξαγωγική ανάπτυξη σε Δυτική Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου και της εταιρίας κατά τη διάρκεια της περασμένης χρήσης, οι πωλήσεις της μητρικής ανήλθαν σε 78 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 102,3 εκατ. ευρώ, έναντι 70,8 εκατ. ευρώ και 73,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, βάσει των αναμορφωμένων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων τα οποία σε επίπεδο μητρικής ανήλθαν σε 5,2 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 13 εκατ. ευρώ, έναντι 5,2 εκατ. ευρώ και 7,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, όπως προκύπτει από τις αναμορφωμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2013.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στη χρήση 2014, η εταιρία και ο όμιλος, εμφάνισαν κέρδη μετά από φόρους ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και 6,4 εκατ. ευρώ.

Τα αντίστοιχα ποσά για τη χρήση 2013, σύμφωνα με τις αναμορφωμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ήταν για την εταιρία ζημίες ύψους 0,2 εκατ. ευρώ και για τον όμιλο κέρδη ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v