Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υγεία: Σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ

Τη δημιουργία του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου υγείας στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου δρομολογεί η σημερινή γενική συνέλευση του Υγεία, η οποία αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και εισφορά έως 27.231.376 μετοχών της κλινικής Μητέρα. Για κάθε μετοχή του Μητέρα θα εκδοθούν 2,3 νέες μετοχές του Υγεία.

Υγεία: Σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
Τη δημιουργία του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου υγείας στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου δρομολογεί η σημερινή γενική συνέλευση του Υγεία, η οποία αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και εισφορά έως 27.231.376 μετοχών της κλινικής Μητέρα.

Για κάθε μετοχή του Μητέρα θα εκδοθούν 2,3 νέες μετοχές του Υγεία.

Μετά το κοινό σχήμα που θα δημιουργηθεί από τη σύμπραξη των Υγεία, Μητέρα και Λητώ, δρομολογείται και η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από προηγούμενη γενική συνέλευση του Υγεία.

Στόχος του κοινού σχήματος είναι η υλοποίηση επενδύσεων 1 δισ. ευρώ μέσα στην προσεχή διετία, κυρίως μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρα από το project της Αλβανίας (δημιουργία κλινικής), ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκτασή του σε άλλες έξι χώρες.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το θέμα της δημιουργίας γυναικολογικής κλινικής στα νότια προάστια της Αθήνας.

Για την χρηματοδότηση όλων αυτών των επενδύσεων, σκοπεύεται μελλοντικά και η άντληση πρόσθετων κεφαλαίων είτε μέσω νέων αυξήσεων κεφαλαίου είτε μέσω νέων μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.

Τα αποτελέσματα της φετινής χρήσης αναμένονται πολύ καλύτερα των αντίστοιχων περυσινών λόγω της σημαντικής αύξησης που παρατηρείται στα έσοδα (+19% στα έσοδα εξαμήνου, χωρίς άνοδο τιμολογίων), καθώς και στις κινήσεις ελέγχου του λειτουργικού κόστους.

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v