Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dixon's: Μένουμε Ελλάδα

Δεν εγκαταλείπει την «πρωτιά» στην ελληνική αγορά, ακόμη και μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Grexit, η μητρική της αλυσίδας Κωτσόβολος. Κερδοφόρα η εγχώρια αλυσίδα το 2014.

Dixons: Μένουμε Ελλάδα

Επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης ενός Grexit και των επιπτώσεών του στη δραστηριότητα της θυγατρικής αλυσίδας Κωτσόβολος έχει επεξεργαστεί η μητρική βρετανική Dixon's Carphone, στο οποίο δεν προβλέπεται αποχώρηση.

Αυτή είναι η σύνοψη των δηλώσεων του CEO του ομίλου Dixon's, κ. Σεμπ Τζέιμς κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης του ομίλου, που έληξε στις 2 Μαΐου 2015.

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή σχετικά με την πορεία της Κωτσόβολος, ο διευθύνων σύμβουλος της Dixon's Carphone, υποστήριξε ότι η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ήταν «πλήρως κερδοφόρα» για το οικονομικό έτος που έληξε.

Σημειώνεται πως, αν και στην ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων δεν υπάρχει ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Κωτσόβολος, αναφέρθηκε πως στην περιοχή της νότιας Ευρώπης οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 8% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και 2% στο β΄ εξάμηνο -συγκρίνοντας ίδιο αριθμό καταστημάτων- με την άνοδο να αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην πορεία της ελληνικής αλυσίδας.

Στη σχετική ερώτηση αναλυτή για την εν Ελλάδι θυγατρική και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ο κ. Τζέιμς δήλωσε: «Έχουμε ετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να φύγει από το ευρώ». Ανάφερε δε πως αν και η Ελλάδα είναι μία σχετικά μικρή αγορά, η Κωτσόβολος διατηρεί την πρώτη θέση στη χώρα.

«Αντιπροσωπεύει μόλις το 5% των δραστηριοτήτων μας αλλά είναι μία καλή εταιρία που έχει πάει πολύ καλά», κατέληξε ο κ. Τζέιμς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v