Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλης: ΄Έπεσαν” οι υπογραφές με LLI

To οριστικό συμφωνητικό πώλησης του 60% των μετοχών των θυγατρικών της Μύλοι Λούλη στη Ρουμανία και Βουλγαρία, καθώς και το 5% της Μητρικής στην Αυστριακή εταιρεία L.L.I. EUROMILLS Gmbh υπογράφηκε σήμερα, όπως γνωστοποίησε η εταιρία. Το τίμημα καθορίστηκε στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα καταβληθεί άμεσα.

Λούλης: ΄Έπεσαν” οι υπογραφές με LLI
Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η συμφωνία της Μύλοι Λούλη με την Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 60% των θυγατρικών εταιρειών της Loulis S.A. στη Ρουμανία και Sofia Mel S.A. στη Βουλγαρία, στην Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG., έναντι συνολικού τιμήματος 50 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Λούλη, παρά την μεταβίβαση των πλειοψηφικών πακέτων θα κρατήσει το management των εν λόγω εταιρειών, ενώ το οριστικό συμφωνητικό θα υπογραφεί με την χορήγηση των σχετικών εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών των εμπλεκομένων χωρών.

Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου στη μητρική Μύλοι Λούλη Α.Ε.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων μεταβιβάσεων, η Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG θα κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στις θυγατρικές εταιρείες της Ρουμανίας και Βουλγαρίας και μειοψηφικό πακέτο στην μητρική Μύλοι Λούλη Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η μετοχή εμφανίζει στη σημερινή συνεδρίαση ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών (πάνω από 400 χιλ τεμάχια). Η προσφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, βγαίνει από την Υιοί Κατσέλη- διατηρούσε περί το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Λούλη– καθώς και από χρηματιστηριακή με μεγάλη θέση στην μετοχή.

Η ανακοίνωση της Μύλοι Λούλη

Υπογράφηκε σήμερα 6 Ιουλίου 2007 στην Βιέννη στα κεντρικά γραφεία της RAIFFEISEN BANK από τους Προέδρους της LEIPNIK-LUNDERBURGER INVEST BETEILIGUNGS AG και της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε., το οριστικό συμφωνητικό πώλησης του 60% των μετοχών των θυγατρικών στη Ρουμανία και Βουλγαρία, καθώς και το 5% της Μητρικής ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. στην Αυστριακή εταιρεία L.L.I. EUROMILLS Gmbh.

Το τίμημα καθορίστηκε στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα καταβληθεί άμεσα.

Η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει μέσω των Χρηματιστηρίων των αντίστοιχων χωρών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν είκοσι (20) δημοσιογράφοι και ανώτατα στελέχη της RAIFFEISEN BANK και της LEIPNIK-LUNDERBURGER INVEST BETEILIGUNGS AG.

Στην συνέχεια στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη συνεχάρησαν ο Διοικητής της LEIPNIK-LUNDERBURGER INVEST BETEILIGUNGS AG και ο Πρωθυπουργός της Ανατολικής Αυστρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v