Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική Υφαντουργία: Θέμα ημερών η συμφωνία με τις τράπεζες

Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία της εισηγμένης με τις τράπεζες, η οποία σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις, είναι «στον ορίζοντα». Η αναδιάρθρωση δανεισμού και τα σχέδια για την επαναλειτουργία των μονάδων. Το business plan για θετικά EBITDA.

Ελληνική Υφαντουργία: Θέμα ημερών η συμφωνία με τις τράπεζες

«Σύμφωνα με τις συνεχείς επαφές της διοίκησης και τις πρόσφατες εξελίξεις σχεδόν σε όλες τις τράπεζες, διαφαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί δεσμευτική συμφωνία εντός των επόμενων ημερών» αναφέρεται στις πρόσφατες δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις της Ελληνικής Υφαντουργίας για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Πρόκειται για μια κατ' αρχήν συμφωνία που έρχεται από το φθινόπωρο 2013 και που τα βασικά της σημεία είναι τα παρακάτω:

Πρώτον, εξυγίανση του κόστους της μητρικής, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της ώστε να αποχωρήσει το σύνολο του προσωπικού της (έχει ήδη υλοποιηθεί από το 2014)

Δεύτερον, αναδιάρθρωση του δανεισμού της μητρικής

Τρίτον, χρηματοδότηση της θυγατρικής Κλωστήρια Κιλκίς με επαρκές κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες και τους βασικούς μετόχους της μητρικής (οικογένεια Ακκά), ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Σε επόμενη φάση, στόχος είναι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο παραγωγής Denim της μητρικής, από μηδενική βάση, με πλήρως εξυγιασμένο κοστολόγιο και εστίαση αποκλειστικά και μόνο σε κερδοφόρα υφάσματα.

Τα παραπάνω στηρίζονται σε Business Plan το οποίο έχει εκπονήσει ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων και το οποίο τεκμηριώνει την δυνατότητα της μητρικής και των δύο θυγατρικών εταιριών (Κλωστήρια Κιλκίς και Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας) να δημιουργήσουν θετικό EBITDA.

Επίσης για την καλύτερη απεικόνιση της κεφαλαιουχικής διάρθρωσης της εταιρείας και του ομίλου, η διοίκηση της Ελληνικής Υφαντουργίας εξετάζει την αλλαγή λογιστικής πολιτικής για την απεικόνιση της εύλογης αξίας των κτιρίων και μηχανημάτων της δεδομένου ότι υπάρχουν σημαντικές υπεραξίες που δεν απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v