Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τι ”απαντά” σε δημοσίευμα για πυρκαγιά

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, το οποίο αξιοποιεί φωτογραφικό υλικό από την τελευταία πυρκαγιά σε πυλώνα της ΔΕΗ η Επιχείρηση τονίζει πως φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται εμφανίζει λάμψεις από πυλώνα της ΔΕΗ μετά τη δύση του ήλιου.

ΔΕΗ: Τι ”απαντά” σε δημοσίευμα για πυρκαγιά
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, το οποίο αξιοποιεί φωτογραφικό υλικό από την τελευταία πυρκαγιά, και αναφέρει ως ”ενδείξεις” έναρξης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια από σπινθήρα σε πυλώνα της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση γίνονται οι ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται εμφανίζει λάμψεις από πυλώνα της ΔΕΗ μετά τη δύση του ήλιου. Δηλαδή, η λήψη έγινε κατά τις βραδινές ώρες – όπως άλλωστε αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα – όταν όλοι γνωρίζουν ότι, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει κατά τις απογευματινές ώρες, δηλαδή αρκετά πριν από τη λήψη των ανωτέρω φωτογραφιών.

2. Τέτοιες λάμψεις, όπως αυτές στην κορυφή του πυλώνα, που φαίνονται στις φωτογραφίες, προκαλούνται από τη διάσπαση του αέρα μεταξύ των αγωγών λόγω ιονισμού του ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.

3. Τα ανωτέρω ενισχύονται και από το γεγονός ότι, σε απόσταση από τον πυλώνα – όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες - βρίσκονται άλλες εστίες φωτιάς.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, κατά την επιθεώρηση και θερμοσκόπηση των τερματικών πυλώνων μετά την κατάσβεση της φωτιάς δεν κατεγράφη κανένα θερμό σημείο και δεν παρατηρήθηκε ουδεμία απώλεια υλικού λόγω τήξης.

Η Επιχείρηση με προηγούμενες ανακοινώσεις της έχει επισημάνει ότι, αρκετά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς προκλήθηκαν διακοπές σε γραμμές μεταφοράς από την λειτουργία της προστασίας τους ως ήταν αναμενόμενο , με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους πελάτες της όσο και για την ίδια. Το προσωπικό της ΔΕΗ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά.

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές που πραγματοποιούν την προανάκριση για να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει, προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v