Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία

Σε ”σήριαλ” έχει εξελιχθεί η έμμεση αλληλογραφία του euro2day με την INTRALOT για το θέμα της Τουρκίας. Κατόπιν της σημερινής ανακοίνωσης της εισηγμένης, επανερχόμαστε λοιπόν με τα ντοκουμέντα. Διότι το τελευταίο που επιδιώκουμε είναι η ”παραπλάνηση” του επενδυτικού κοινού.

Intralot: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία
Επειδή η αλληλογραφία με την Intralot για το θέμα της Τουρκίας τραβάει σε μάκρος, (βλέπε στο κάτω μέρος του κειμένου τη σημερινή της ανακοίνωση) κι επειδή το euro2day ουδόλως επιθυμεί να παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό, ή οιονδήποτε άλλο, παραθέτουμε τα εξής:

Προφανώς η διοίκηση της Intralot βρίσκεται ”εν αγνοία” για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Είδ’ άλλως δεν εξηγείται ότι η επισήμανση στην σελ. 60 των σημειώσεων των οικονομικών καταστάσεων της Turkcell αφορά το ίδιο μεν θέμα που επικαλεσθήκαμε (και ήδη γνωρίζουν) αλλά οι εν συνεχεία δικαστικές εξελίξεις πάνω στο ίδιο θέμα ΔΕΝ αναφέρονται στις σημειώσεις, γιατί απλά…η χρονική στιγμή της δικαστικής απόφασης (4 Μαΐου 2007) είναι μεταγενέστερη του πρώτου τριμήνου και δεν υποχρεώνεται (κάτω από τα US GAAP) η Turkcell στο να την δημοσιοποιήσει.

Είναι αυτονόητο όμως, επειδή η απόφαση αυτή είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ για τις άμεσες προοπτικές της Inteltek στην Τουρκία ότι θα πρέπει να έχει ειδοποιηθεί η Intralot.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή η απόφαση του Δικαστηρίου της Αγκυρας έκρινε ότι το προσωρινό συμβόλαιο της Inteltek με την Spor Toto αποτελεί ”ανάθεση” απέστειλε την υπόθεση στο Danistay που θα αποφασίσει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Παραθέτουμε δίπλα (στήλη ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ) την απόφαση του Δικαστηρίου της Αγκυρας (δυστυχώς στα Τούρκικα) στην οποία αναφερθήκαμε, έτσι ώστε να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες και η Intralot.

Η ουσία βρίσκεται στις τελευταίες τρεις παραγράφους που λένε ότι το (προσωρινό) διάρκειας ενός έτους συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ Inteltek και Spor Toto στις 14 Μαρτίου 2007, αποτελεί ανάθεση και εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Danistay (Council Court of State, κάτι παραπλήσιο του δικού μας Συμβουλίου της Επικρατείας).

Συνεπώς το Δικαστήριο (το 8ο της Αγκυρας) δεν μπορεί να αποφασίσει και στέλνει την υπόθεση στο Danistay. Όλες οι αναθέσεις στην Τουρκία πρέπει (από τον νόμο) να εγκρίνονται από το Danistay πριν υπογραφούν.

Η Inteltek και η Spor Toto όμως εξ όσων πληροφορηθήκαμε,ΔΕΝ έλαβαν την έγκριση του Danistay πριν υπογράψουν το συμβόλαιο. Έτσι είναι πολύ πιθανόν ότι το Danistay θα ακυρώσει το συμβόλαιο.

Η απόφαση του Danistay (που δεν εφεσιβάλλεται) αναμένεται τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Τώρα, σε περίπτωση που όντως η απόφαση αυτή βρισκόταν εν αγνοία της διοίκησης της Intralot και της Inteltek (όπως ισχυρίζονται) εμείς να θυμίσουμε ότι στις 13 Απριλίου φέτος η εφημερίδα Milliyet αναφέρθηκε στην μήνυση της Reklam Departmani με στόχο το προσωρινό συμβόλαιο της Inteltek.

Κι αν υποθέσουμε ότι οι εδώ της Intralot αγνοώντας τα τούρκικα δεν πληροφορήθηκαν για το παραπάνω δημοσίευμα, δεν υπάρχει δικαιολογία ότι οι εν Τουρκία συνεταίροι τους το αγνοούσαν ομοίως...

----- Για τους νέους (επαχθέστερους) όρους του προσωρινού συμβολαίου

Χαρακτηρίσαμε στο ρεπορτάζ ως επαχθέστερους τους νέους όρους που διέπουν την (προσωρινή) συμφωνία μεταξύ Inteltek και Spor Toto. Ο κ. Κ. Αντωνόπουλος ΔΕΝ απάντησε όταν ερωτήθη επ’ αυτού στην τηλεδιάσκεψη έπ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Intralot, αλλά ούτε και όταν ερωτήθηκε από τις χρηματιστηριακές αρχές επί των αναφορών που κάναμε στο euro2day.gr.

Ακόμα και σήμερα η Intralot προτιμά να σιωπά, ελπίζοντας να υποβαθμίσει το θέμα της μείωσης του ποσοστού εσόδων από την Τουρκία (από 12% στο 7%, που σημαίνει μείωση της τάξεως του 40%).

Ωστόσο υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα οποία και παραθέτουμε.

* (Παραπλεύρως, παραθέτουμε φωτοτυπία από την σελ. 53 των σημειώσεων των λογιστικών καταστάσεων της Turkcell, στην αγγλική, για την επιβεβαίωση των παραπάνω).

---H ανακοίνωση της Intralot

Αναφορικά με το δημοσίευμα της 3.7.2007 του διαδικτυακού τόπου euro2day.gr το οποίο τιτλοφορείται ”Θέμα αξιοπιστίας εγείρει η απάντηση στο euro2day”, η Εταιρεία επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

Η αναφερόμενη στην σελ. 60 των σημειώσεων των οικονομικών καταστάσεων της Turkcell υπόθεση, αφορά σε παλαιά και ήδη γνωστοποιηθείσα στο επενδυτικό κοινό προσφυγή της εταιρείας Reklam Departmani κατά του Spor Toto και δεν σχετίζεται με το νέο συμβόλαιο της Inteltek με τον Spor Toto της 15.3.2007, ούτε επηρεάζει την εκτέλεσή του. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ανακοινωθεί στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων, τόσο της Turkcell, όσο και της Intralot επανειλημμένως (υπό στοιχείο ζ΄ στις οικονομικές καταστάσεις της Intralot της 31ης Μαρτίου 2007).

Συνεπώς, το ανωτέρω δημοσίευμα είναι ψευδές, με προφανή στόχο την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και την ζημία της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v