Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται στην Ελλάδα η American Eagle Outfitters

Την πρώτη ευρωπαϊκή της επέκταση πραγματοποιεί η φίρμα νεανικής ένδυσης American Eagle Outfitters στην Ελλάδα. Με συνεργάτη τον όμιλο Notos Com αναμένεται να δημιουργήσει καταστήματα το προσεχές φθινόπωρο.

Ερχεται στην Ελλάδα η American Eagle Outfitters

Την Ελλάδα περιλαμβάνει το νέο πλάνο επέκτασης της αμερικανικής φίρμας νεανικής ένδυσης American Eagle Outfitters (ΑΕΟ), η οποία σύναψε συμφωνία για την είσοδό της στην τοπική αγορά με τον όμιλο Notos Com Holdings.

Με βάση πληροφορίες, η είσοδος της AEO θα γίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα με σημεία εντός των πολυκαταστημάτων Notos Com το προσεχές φθινόπωρο, στο πλαίσιο license agreement μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επεκτατική κίνηση της φίρμας στην Ευρώπη. Στο σχεδιασμό της αμερικανικής φίρμας περιλαμβάνεται επίσης αντίστοιχη επέκταση σε Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη, ενώ με βάση ανακοίνωσή της εκτιμά ότι μέσα στο 2015 θα δημιουργήσει περίπου 40 νέα καταστήματα μέσω συνεργασιών με τοπικούς παίκτες σε διάφορες αγορές. Ήδη στο δίκτυό της περιλαμβάνει 111 καταστήματα αντιπροσώπων σε 17 χώρες.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1972 και εδρεύει στην Καλιφόρνια, ελέγχει περισσότερα από 1.000 εταιρικά καταστήματα της ομώνυμης φίρμας και της συγγενούς αλυσίδας aerie, σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Χονγκ Κονγκ και Κίνα. Ωστόσο, με στόχο την ταχύτερη επέκτασή της -χωρίς σημαντική επένδυση εκ μέρους της- ακολουθεί στρατηγική συνεργασιών με τοπικούς παίκτες σε διάφορες αγορές διεθνώς.

Ήδη διαθέτει παρουσία σε Μέση Ανατολή και Νότιο Αμερική, και σε διάφορες αγορές της Ασίας, ενώ εκτός από το σχέδιο εισόδου σε Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Ελλάδα, εξετάζει είσοδο στη βρετανική αγορά μέσω αντιπροσώπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v