Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Διευκρινίσεις για Τουρκία

Δεν υπάρχει εξέλιξη στις προσφυγές που έχει καταθέσει η Inteltek, θυγατρική της Intralot στην Τουρκία εναντίον της Spor Toto, καθώς αναμένεται να εκδικαστούν, ενώ η ελληνική εταιρία δηλώνει άγνοια για την προσφυγή της τουρκικής Reklam Departmani εναντίον της Spor Toto, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr στις 29 Ιουνίου.

Intralot: Διευκρινίσεις για Τουρκία
Δεν υπάρχει εξέλιξη στις προσφυγές που έχει καταθέσει η Inteltek, θυγατρική της Intralot στην Τουρκία εναντίον της Spor Toto, καθώς αναμένεται να εκδικαστούν, ενώ η ελληνική εταιρία δηλώνει άγνοια για την προσφυγή της τουρκικής Reklam Departmani εναντίον της Spor Toto, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr στις 29 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η Intralot γνωστοποιεί τα εξής:

”Σχετικά με ερώτημα που μας απευθύνατε με την από 02.07.07 επιστολή σας σχετικά με δημοσίευμα ηλεκτρονικού οικονομικού τύπου αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις της θυγατρικής εταιρείας Inteltek στην Τουρκία και στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού όπως αυτή απορρέει από τα άρθρα 281 και 285 του Κανονισμού του ΧΑ, απαντούμε τα εξής:

Τα αναφερόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα έχουν ήδη αποτυπωθεί με σαφήνεια στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μας της 31ης Μαρτίου 2007. Ειδικότερα:

Η απαίτηση του οργανισμού Spor Toto για υπερβάλλουσες πληρωμές αναφέρεται στην υπό στοιχείο ι’ σημείωση των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας.

Σημειώνεται μόνο, ότι η μοναδική εξέλιξη αφορά στην δικάσιμο της αγωγής που άσκησε η Inteltek ενώπιον του πολιτικού δικαστηρίου της Άγκυρας (ζητώντας να αναγνωριστεί ότι δεν υπάρχει χρέωση για ίδιες υπηρεσίες και να της αποδοθούν τα παρακρατηθέντα ποσά), που ορίστηκε για τις 17.7.2007 καθώς κατά την αρχικά ορισθείσα δικάσιμο της 31.5.2007 το δικαστήριο ζήτησε την υποβολή σε αυτό του φακέλου έρευνας από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Sayistay).

Για την παραπάνω απαίτηση η Inteltek έχει ήδη σχηματίσει σχετική πρόβλεψη, οπότε σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της υποθέσεως δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα της Εταιρίας.

Επίσης, στην υπό στοιχείο θ’ σημείωση των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας, αναφέρεται ότι η Inteltek προσέφυγε ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων της Άγκυρας ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της διακοπής του παιχνιδιού και της σύμβασης και η επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση και ότι οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται. Δεν υπάρχει εξέλιξη σχετικά με τις προσφυγές αυτές μέχρι σήμερα.

Σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας ”Reklam Departmani” που φέρεται να έχει προσφύγει κατά του Spor Toto, η υπόθεση αυτή δεν είναι γνωστή στην Inteltek (και συνεπώς στην Εταιρεία). Ουδέν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί σχετικώς στην Inteltek, ενώ η υπόθεση αυτή επίσης δεν αναφέρεται στις σημειώσεις των λογιστικών καταστάσεων της άλλης μετόχου της Inteltek εταιρείας Turkcell, όπως υπονοεί το ανωτέρω δημοσίευμα. Με βάση τα ανωτέρω, η Εταιρεία δεν μπορεί να προβεί σε οποιονδήποτε σχετικό σχολιασμό.

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν πρόσθετες εξελίξεις σχετικά με τα ανωτέρω θέματα, η Εταιρεία μας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις προς τις αρμόδιες Αρχές και το επενδυτικό κοινό, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία”.

Όπως έγραφε το euro2day.gr στις 29 Ιουνίου:

”Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία που διέπει εισηγμένες εταιρίες, η Turkcell είναι υποχρεωμένη να παραθέσει με αντικειμενικότητα και όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα τόσο την οικονομική της κατάσταση όσο και τυχόν διαδραματιζόμενα που θα μπορούσαν να την επηρεάσουν.

Μία απ’ αυτές αφορά στην απαίτηση της Spor Toto (ο αντίστοιχος του δικού μας ΟΠΑΠ) από την Inteltek αναφορικά με λανθασμένες διπλοπληρωμές της πρώτης προς τη δεύτερη τις οποίες και αρνείται η τελευταία.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης δύο προσφυγές της Inteltek εναντίον της απόφασης της Danistay (του ανώτατου δικαστηρίου της Άγκυρας) που ακύρωσε τον διαγωνισμό για τα στοιχήματα μετά την προσφυγή της G-Tech.

Το μεγάλο ”αγκάθι” όμως που προέκυψε προέρχεται από μια μικρή εταιρία, την Reklam Departmani, που προσέφυγε εναντίον της Spor Toto ισχυριζόμενη ότι ήταν και αυτή υποψήφια για την προσωρινή (διάρκειας 50 εβδομάδων, λήγει την 1η Αυγούστου 2008) συμφωνία διεξαγωγής των στοιχημάτων που ανατέθηκε (κακώς) στην Inteltek.

Η Reklam Departmani προσέφυγε δικαστικά εναντίον αυτής της απόφασης στο 8ο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας που ερευνώντας την υπόθεση γνωμοδότησε ότι το συμφωνητικό των 50 εβδομάδων μεταξύ Inteltek και Spor Toto αποτελούσε ”ανάθεση”, παραπέμποντας έτσι την αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο της Άγκυρας (Danistay).

Επαφίεται λοιπόν στο Danistay να αποφασίσει αν η συμφωνία μέσα από την οποία πραγματοποιείται σήμερα (σε προσωρινή βάση) ο στοιχηματισμός στην Τουρκία αποτελεί ”ανάθεση” ή όχι, με τη δικαστική ετυμηγορία να αναμένεται μέχρι την 1η Αυγούστου 2007.

Το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη Spor Toto και την Inteltek, αφού αν το Danistay ακυρώσει την προσωρινή συμφωνία θα διακοπούν (εντός 30 ημερών, σύμφωνα με τη νομοθεσία) οι στοιχηματισμοί στην Τουρκία.

Και τυχόν διακοπή θα διαρκέσει μέχρις ότου συνέλθει η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές (22 Ιουλίου), σχηματιστούν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και ψηφιστεί ο αντίστοιχος νόμος, κάτι που αναμένεται το νωρίτερο στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου!

Σε μια άλλη παρεμφερή εξέλιξη δημοσιοποιήθηκαν στην Τουρκία οι όροι που διέπουν τη νέα (προσωρινή) συμφωνία μεταξύ Spor Toto και Inteltek όπου η διεξαγωγή των στοιχημάτων αποβαίνει λιγότερο επωφελής για τους διοργανωτές (την Inteltek, ήτοι Turkcell και Intralot) από πριν.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. K. Αντωνόπουλος, ερωτηθείς σχετικά είχε αρνηθεί να προσδιορίσει τους όρους της συμφωνίας.

Το euro2day.gr σε σχετικό ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στους όρους της νέας τότε (προσωρινής) συμφωνίας ως ”επαχθέστερους” των αρχικών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα συντελέσουν σε δραστική μείωση των εσόδων της Intralot από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, η Inteltek από το 12% προ φόρων (10,5% μετά φόρων) που εισέπραττε από το ακυρωθέν συμβόλαιο επί του τζίρου των στοιχημάτων, σήμερα εισπράττει το 7% (προ φόρων, και 5,5% μετά φόρων) του τζίρου.

Ένα μικρότερο συμβόλαιο που ισχύει και αφορά στα τερματικά λήγει και αυτό την 1η Μαρτίου 2008 χωρίς να προβλέπεται (στο συμβόλαιο) η δυνατότητα ανανέωσης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v