Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Τι δήλωσε για Cosmote & ανταγωνισμό

Ο πλήρης μετοχικός έλεγχος της Cosmote είναι η σωστότερη λύση, υποστήριξε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν έχει μιλήσει για συγχώνευση των δύο εταιρειών. Κατά τον κ. Βουρλούμη η είσοδος της Vodafone στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας αλλάζει το σκηνικό.

Βουρλούμης: Τι δήλωσε για Cosmote & ανταγωνισμό
του Φώτη Κόλλια

Ο πλήρης μετοχικός έλεγχος της Cosmote είναι η σωστότερη λύση, υποστήριξε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν έχει μιλήσει για συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Κατά τον κ. Βουρλούμη η είσοδος της Vodafone στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας αλλάζει το σκηνικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΤΕ η ρυθμιστική αρχή (ΕΕΤΤ), πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παρέμβασής της στην αγορά καθώς ισχυροί παίκτες όπως η Vodafone έχουν τη δυνατότητα να επιδοτούν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους, ώστε να κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

Η διοίκηση του ΟΤΕ επισημοποίησε σήμερα ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα χάσει περισσότερους από 170.000 πελάτες που αναφέρονταν στο υπηρεσιακό σχέδιο του Οργανισμού. ”Θα είναι μεγαλύτερη η απώλεια πελατών αλλά δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές”, υποστήριξε ο κ. Βουρλούμης.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της μετοχοποίησης βοήθησε τον Οργανισμό γιατί καθάρισε την ατμόσφαιρα. Πρόσθεσε ότι είχε εκφράσει επιφυλάξεις όταν η κυβέρνηση έβαλε χρονικά όρια σε διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Για την INFOTE υποστήριξε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει πωληθεί και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν τα σχετικά τεύχη εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για το θέμα της σημαντικής αύξησης του μισθού του, που εγκρίθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση, ο κ. Βουρλούμης υποστήριξε ότι αυτές πρέπει να είναι οι αμοιβές ενός διοικητή οργανισμού και ότι δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΟΤΕ να έχει χαμηλότερο μισθό από υφιστάμενούς του.

---Δηλώσεις για την ακίνητη περιουσία

Οπως δήλωσε ο κ. Βουρλούμης η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας είναι πρώτη προτεραιότητα για τον ΟΤΕ.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων για τις αποθήκες του Οργανισμού στο Ρουφ και το κτήριο στη Σταδίου 15. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, το σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, δεν προβλέπει την πώληση ακινήτων αλλά την αξιοποίησή τους για την εξασφάλιση ροής εσόδων για τα επόμενα χρόνια.

------ Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για ΟΤΕ

”Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΤΕ δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι ο ΟΤΕ είναι ένας τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός, που έχει ανάγκη από τεχνολογία αιχμής και πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΤΕ, τον αντιμετωπίζουν περίπου ως τραπεζικό Οργανισμό ή ως χρηματιστηριακή εταιρεία και, σε κάθε περίπτωση, ως εισπρακτικό εργαλείο. Εξαιτίας της αντίληψης αυτής, ο ΟΤΕ χάνει το τρένο των τεχνολογικών εξελίξεων και χάνει συνεχώς συνδρομητές”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.

Κατά τον κ. Ρόβλια, ”η κυβερνητική εισπρακτική λογική και πολιτική σε σχέση με τον ΟΤΕ συνεχίζεται μέσω της εκποίησης κερδοφόρων τμημάτων του Ομίλου ΟΤΕ. Σειρά έχει η εταιρεία INFOTE, η οποία δραστηριοποιείται επί περίπου 35 χρόνια, κυρίως στους τηλεφωνικούς καταλόγους πληροφοριών, αλλά και σε άλλες συναφείς δραστηριότητες. Η INFOTE, με κύκλο εργασιών 62,2 εκατ. ευρώ για το 2006 και με κέρδη (προ φόρων) 13,7 εκατ. ευρώ, είναι μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση του Ομίλου, η οποία αποτελεί ένα κρίσιμο τμήμα του, το οποίο προσφέρει πρόσθετη αξία στον Όμιλο”.

”Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία ξεπουλήματος της INFOTE, που μειώνει τη συνολική αξία του Ομίλου, ως αδικαιολόγητη”, καταλήγει ο κ. Ρόβλιας.

Σχετικά με όσα είπε σήμερα ο Π. Βουρλούμης για την COSMOTE, την ΟΤΕΝΕΤ και για άλλα θέματα του Ομίλου ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής: ”Οι επιδιώξεις του κυρίου Βουρλούμη για μία μετοχή στον Όμιλο ΟΤΕ, για απορρόφηση της ΟΤΕΝΕΤ από τον ΟΤΕ, αλλά και για το κλείσιμο πολλών εμπορικών καταστημάτων του έρχονται ως συνέχεια της πρόσφατης εκχώρησης μετοχών του ΟΤΕ, που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.

Επιπλέον, προετοιμάζουν με αυτό τον τρόπο τον ΟΤΕ για το επόμενο και τελευταίο βήμα, για την εκχώρησή του σε στρατηγικό επενδυτή, δηλαδή σε ξένη τηλεπικοινωνιακή πολυεθνική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v