Vodafone Ελλάδος: Αυξημένα τα έσοδα λόγω Hellas On Line

Για το τελευταίο οικονομικό έτος η Vodafone Ελλάδος παρουσίασε έσοδα 737,3 εκατ. ευρώ (με ισοτιμία 1,28 ευρώ για μία στερλίνα) από 710,4 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Vodafone Ελλάδος: Αυξημένα τα έσοδα λόγω Hellas On Line

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 (και τελευταίο για την ετήσια χρήση της Vodafone Ελλάδος που λήγει στις 31 Μαρτίου κάθε χρόνου) ήταν εμφανώς χειρότερο από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 οπότε και είχαν διαφανεί ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Τα ετήσια έσοδα της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου εμφανίζονται βελτιωμένα έναντι της προηγούμενης χρήσης εξαιτίας της ενσωμάτωσης της Hellas On Line (HOL), αλλά η διοίκηση επισημαίνει πως το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς ήταν σαφώς πιο δύσκολο.

Τα έσοδα του ομίλου από υπηρεσίες κινητής στην Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015, εμφανίζουν μείωση κατά 2%, έναντι του 1,4% του αμέσως προηγούμενου τριμήνου (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2014). Οι εκτιμήσεις της διοίκηση της Vodafone είναι αντίστοιχες με αυτές που είχαν κάνει οι επικεφαλής των άλλων ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για την αρνητική πορεία του πρώτου τριμήνου.

Για το τελευταίο οικονομικό έτος η Vodafone Ελλάδος παρουσίασε έσοδα 737,3 εκατ. ευρώ (με ισοτιμία 1,28 ευρώ για μία στερλίνα) από 710,4 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση (με ισοτιμία 1,19 ευρώ για μία στερλίνα). Η αύξηση αποδίδεται στο γεγονός πως από το Νοέμβριο του 2014 στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ενσωματτώνεται η HOL.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 202,24 εκατ. ευρώ από 196,35 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Μαρτίου, η Vodafone Ελλάδος είχε 5,118 εκατομμύρια συνδέσεις, με το ποσοστό των προπληρωμένων συνδέσεων να φθάνει το 68,6%, ενώ το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, η εταιρεία πρόσθεσε 68.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Σε χαμηλό επίπεδο παραμένει η χρήση υπηρεσιών δεδομένων παρά το γεγονός ότι στο τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων έφτασε το 63,1% σε ετήσια βάση. Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) διαμορφώθηκε στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 στα 8,9 ευρώ έναντι 9,4 ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Από τους συνδρομητές με συμβόλαια, το APRU ήταν στα 22,2 ευρώ (από 23 ευρώ), ενώ στην καρτοκινητή έπεσε στα 2,9 ευρώ έναντι 3,2 ευρώ.

Οι χρήστες "έξυπνων κινητών τηλεφώνων" (smartphones) αυξήθηκε και προσεγγίζει το 31,7% της συνδρομητικής βάσης της Vodafone Ελλάδος. Πρόκειται για χαμηλό ποσοστό έναντι άλλων ευρωπαϊκών αγορών και της γειτονικής Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v