Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apivita: Αύξηση πωλήσεων το 2014

Αύξηση ζήτησης στο εξωτερικό ώθησαν τις πωλήσεις της ελληνικής εταιρίας φυσικών καλλυντικών το 2014. «Βαρίδι» στην περαιτέρω διείσδυση η έλλειψη πρόσθετων χρηματοδοτικών πόρων.

Apivita: Αύξηση πωλήσεων το 2014

Αύξηση κύκλου εργασιών, που απηχεί την αυξανόμενη διείσδυση της εταιρίας στις ξένες αγορές αλλά και την ανθεκτικότητα της στην ελληνική αγορά, παρουσίασε το 2014 η Apivita.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 36 εκατ. ευρώ καταγράφοντας σημαντική αύξηση από τα 32,8 εκατ.ευρώ της χρήσης του 2013, ακολουθώντας ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης από τα 29,4 εκατ.ευρώ του 2012.

Μετά από μια σειρά σημαντικών επενδύσεων στον τομέα της παραγωγής, η ελληνική εταιρία φυσικών καλλυντικών έθεσε σε προτεραιότητα την αύξηση της παρουσίας της διεθνώς, δίνοντας έμφαση σε αγορές όπως η Ιαπωνία –όπου εισήλθε το 2014- η Ισπανία, αλλά και οι ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη η Apivita έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Βέλγιο, Λουξεμβρούργο, Ολλανδία, Ουκρανία, Ισπανία, Μ. Βρεταννία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Χονγκ Κόνγκ και Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της εταιρίας, κ.Νίκο Κουτσιανά, η πορεία των εξαγωγών βαίνει αυξανόμενη (αντιπροσωπεύουν άνω του 30% του συνολικού κύκλου εργασιών) με θετικές επιδόσεις σε διάφορα σημεία-πλην Ιαπωνίας, όπου οι επενδύσεις της εταιρίας δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Θετική κρίνεται και η δραστηριότητα στις ΗΠΑ, για την οποία ο κ.Κουτσιανάς αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις για νέα επένδυση μαζί με συνεργάτη με σκοπό τη δημιουργία ενός αυτόνομου καταστήματος, όπου θα παρουσιάζεται εκτενέστερα η γκάμα, ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία της Apivita.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, η εταιρία εκπροσωπείται εμπορικά στις ΗΠΑ, μέσω e-shop αλλά και ειδικών σημείων στα πολυκαταστήματα Village.

Παρά τις θετικές ενδείξεις όσον αφορά τις προοπτικές της εταιρίας, η ρευστότητα και η χρηματοδότηση των επεκτάσεων της παραμένει ένα ζήτημα δυσεπίλυτο, δεδομένης της συγκυρίας που βιώνει η ελληνική οικονομία.

Σ'αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Apivita εξετάζει τις δυνατότητες σύμπραξης με στρατηγικούς επενδυτές, δηλώνοντας διατεθειμένη να παραχωρήσει μειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της με αντάλλαγμα «ζωογόνους» πόρους.

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσιανά οι επαφές που έχουν κατά καιρούς συντελεστεί δεν έχουν αποδώσει, ωστόσο η εταιρία συνεχίζει να βασίζεται σε ίδιους πόρους, χωρίς να αποκλείει στρατηγικές συνεργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v