Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Μέρισμα 0,63 ευρώ ανά μετοχή

Από τις 20 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή μερίσματος 0,63 ευρώ ανά μετοχή που αποφάσισε η Γ.Σ. της Aegean. Στις 14/5 η αποκοπή. Κομβικό για οικονομία και επιχειρήσεις χαρακτήρισε το 4μηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου ο Ευτ. Βασιλάκης.

Aegean: Μέρισμα 0,63 ευρώ ανά μετοχή

Κομβικό χαρακτήρισε το τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου για την εθνική οικονομία και προφανώς και για τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Ευτύχιος Βασιλάκης στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σημειώνεται ότι η Γ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2014 ανερχόμενου σε 0,70 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο παρακρατείται φόρος ποσοστού 10% βάσει του Ν. 4172/2013, ήτοι καθαρό πληρωτέο μέρισμα ύψους 0,63 ευρώ ανά μετοχή.

Από την 14.05.2015 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος) οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την 15η.05.2015 (record date), ενώ ως ημερομηνία ενάρξεως πληρωμής μερίσματος ορίσθηκε η 20η.05.2015.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean παραδέχθηκε πως η φετινή επέκταση δραστηριοτήτων που επιχειρεί η εταιρία έγινε με άλλα δεδομένα και χωρίς να έχει προβλεφθεί τόσο παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας με αφορμή τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Ο κ. Βασιλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περικοπούν δρομολόγια από το επόμενο χειμερινό πρόγραμμα, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης φέτος.

Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη μεγάλη μείωση της κίνησης που καταγράφεται από τη ρωσική αγορά αλλά και την κάμψη της κίνησης από τη Γερμανία, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v