Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Μέρισμα 0,026 ευρώ- αγορά ιδίων μετοχών

Τη διανομή διπλάσιου μερίσματος ύψους 0,026 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006 έναντι του 2005(0,013 ευρώ), καθώς και την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό μέχρι 10%, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιουνίου.

MLS: Μέρισμα 0,026 ευρώ- αγορά ιδίων μετοχών
Τη διανομή διπλάσιου μερίσματος ύψους 0,026 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006 έναντι του 2005(0,013 ευρώ) ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική, που πραγματοποιήθηκε.

Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της Παρασκευής 6ης Ιουλίου 2007. Από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 και η διανομή θα γίνει από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε, επίσης, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό μέχρι 10% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Η ανώτατη τιμή ορίστηκε σε 5 ευρώ και η κατώτατη σε 0,5 ευρώ. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνει η ως άνω αγορά δεν θα υπερβαίνει τους 12 μήνες από την ημερομηνία λήψεως της απόφασης από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Το νέο Δ.Σ. της εταιρίας έχει ως εξής:

Ιωάννης Καματάκης, Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος

Παρασκευή Ζαχαριάδου, Αντιπρόεδρος

Παντελής Ατάρογλου, Μέλος

Παναγιώτης Χριστοδουλίδης, Μέλος

Δημήτριος Κωνσταντούλας, Μέλος

Χρήστος Αντωνιάδης, Μέλος

Ελισσάβετ Σύκου, Μέλος

Η θητεία του νέου Δ.Σ είναι πενταετής.

Το Δ.Σ καθορίζει τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά του μέλη ως εξής:

Εκτελεστικά μέλη: Ιωάννης Καματάκης, Παντελής Ατάρογλου, Παναγιώτης Χριστοδουλίδης. Μη εκτελεστικά μέλη: Παρασκευή Ζαχαριάδου, Δημήτριος Κωνσταντούλας, Χρήστος Αντωνιάδης, Ελισσάβετ Σύκου.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Πληροφορική, κ. Ιωάννης Καματάκης, οι προοπτικές για την ανάπτυξη της εταιρίας διαγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες για το 2007. Στόχος της MLS είναι η διατήρηση της τεχνολογικής πρωτοπορίας με την προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων, η επέκταση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες, όπως είναι οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, η υψηλή ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών συνεπεία των νέων προϊόντων-υπηρεσιών, η ανάπτυξη των εξαγωγών, καθώς και η δημιουργία ψηφιακών δεδομένων για πλοήγηση για τις αγορές της Κύπρου και των Βαλκανίων.

Στον τομέα της αυτόματης πλοήγησης, η εταιρία κυκλοφόρησε τη νέα προηγμένη έκδοση του συστήματος πλοήγησης MLS Destinator, προχώρησε από πλευράς γεωγραφικών δεδομένων στην πληρέστερη κάλυψη της Ελλάδας σε συνεργασία με την NGI, ενώ επέκτεινε τις συνεργασίες της με μεγάλες διεθνείς εταιρίες, όπως η Fujitsu Siemens και η Hewlett Packard στα συστήματα πλοήγησης, που αναπτύσσει και διακινεί.

Επιπλέον, η εταιρία προχωρά δυναμικά στην είσοδό της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, καθώς έχει δημιουργήσει την υποδομή για την ανάπτυξη του MLS Destinator για κινητά τηλέφωνα. Στο πλαίσιο αυτό, η MLS έχει προχωρήσει, ήδη, στην υπογραφή εμπορικών συμφωνιών συνεργασίας με τον ΟΤΕ και την Cosmote.

Στον τομέα της γλωσσικής τεχνολογίας, η εταιρία διαθέτει προϊόντα, που τεχνολογικά βρίσκονται στο state-of-the- art παγκοσμίως και φέρουν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα brand name(PHILIPS, SYSTRAN) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Όσον αφορά την εκπαίδευση στα σχολεία, η MLS, leader στην ελληνική αγορά του εκπαιδευτικού λογισμικού έχει αναπτύξει πολλά, νέα προϊόντα και αναμένει άμεσα μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου την εισαγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού για όλα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο κ. Καματάκης αναφέρθηκε επίσης στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας παραγωγής CD και DVD Nea Media AEBE, στην οποία η MLS Πληροφορική συμμετέχει με ποσοστό 18,5%. Η Nea Media με παραγωγική δυναμικότητα 30 εκατομμύρια CD’s ή 13 εκατομμύρια DVD΄s και με εξαγωγές σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που φθάνουν το 85% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της, υλοποίησε νέο επενδυτικό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων αφορούσε στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής μητρών στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Βόλου. Επιπλέον, στα σχέδια της εταιρίας εντάσσεται η υποβολή αίτησης για την εισαγωγής της στη νέα, ημι-εποπτευόμενη(semi-regulated) αγορά του ΧΑ.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη της MLS, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι θα συνεχιστούν για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης οι ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης, που καταγράφονται κατά το α΄εξάμηνο του 2007. Σημειώνεται ότι κατά το α΄τρίμηνο του 2007 ο κύκλος εργασιών της MLS κατέγραψε άνοδο 49%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 66%. Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλούς δείκτες ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v