Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Ανέλαβε δύο έργα σε Dubai και Bahrain

Οι πωλήσεις της Αλουμύλ Μυλωνάς στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 13,5 εκατ. ευρώ, με βάση οριστικές συμφωνίες, με την εταιρία να έχει ήδη αναλάβει δύο έργα σε Dubai και Bahrain.

Αλουμύλ: Ανέλαβε δύο έργα σε Dubai και Bahrain
Συμπληρώνοντας μόλις πενταετή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, η Αλουμύλ κατάφερε να συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των διεθνών κατασκευαστών, όπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Αποτέλεσμα του ραγδαία αυξανόμενου όγκου εργασιών είναι και η ίδρυση της θυγατρικής ALUMIL GULF -στο πρώτο τρίμηνο του 2007- προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η διαχείριση των πωλήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο ανερχόμενο εμιράτο του Ras Al Khayman (40 λεπτά οδικώς από το Dubai), σε αποθηκευτικούς χώρους 1.500 τ.μ. στεγάζονται τα προϊόντα του ομίλου για ελαχιστοποίηση του χρόνου παράδοσης. Οι πωλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 13,5 εκατ. ευρώ με βάση οριστικές συμφωνίες.

Τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου της Αλουμύλ –προϊόντα ιδιαίτερα αυξημένων περιθωρίων κερδοφορίας - αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως στα πλαίσια της τάσης που επικρατεί για οικιστική ανάπτυξη πιο φιλική προς το περιβάλλον, ήτοι ”πράσινα”, βιοκλιματικά κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και διασφάλισης καλύτερου περιβάλλοντος εργασίας και διαμονής.

Οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης στη Μέση Ανατολή αφορούν σε:

Υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με σημαντικές εταιρίες του κλάδου του αλουμινίου στις χώρες του Gulf Co-operative Council (GCC).

Ανάπτυξη συνεργασιών με κατασκευαστικούς ομίλους με στόχο τον διπλασιασμό του δικτύου κατασκευαστών εντός του 2007 για ανάληψη έργων με προδιαγραφές Αλουμύλ.

Υποστήριξη και περαιτέρω διείσδυση σε μεγάλα groups από land developers, με τη μορφή προγραμματικών συνεργασιών ή και με joint ventures για την παραγωγή προφίλ αλουμινίου τοπικά.

Υποστήριξη στις σημαντικότερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες που λειτουργούν ή πρόσφατα έχουν διεισδύσει στη Μέση Ανατολή.

Ο όμιλος κυριαρχεί έχοντας ήδη τοποθετήσει τα προϊόντα του στα πλέον σημαντικά έργα αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή (περισσότερα από 55 ενδεικτικά έργα) όπως τα Desert Palm, Awir Polo Club, Spinneys Marina, Dubai Marina, Refurbishment of Hyatt Regency Hotel, Jet Aviation, Nestle H.Q Show Room & Office, Ikea Hyper Market, Atrium Building, Dubai Maritime City στο εμιράτο του Dubai, τα University of Bahrain, Mercedez Benz Showroom στο Bahrain και το Kempinski Dead Sea στην Ιορδανία κ.ά.

Ο όμιλος αναμένει κατά συνέπεια να εκτοξεύσει την προσεχή τριετία μέσω της θυγατρικής ALUMIL GULF πωλήσεις προφίλ αλουμινίου και εξαρτημάτων.

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η λίαν πρόσφατη ανάληψη προμήθειας συστημάτων αρχιτεκτονικού προφίλ για βίλες στο Bahrain, σε ποσοστό που ξεπερνά αρχικά το 50% του συνολικού έργου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Αυτό θα φθάνει μέχρι και τις 1.300 πολυτελείς βίλες, σε σύμπλεγμα τεχνητών νήσων, το Durrat Al Bahrain. Το έργο αρχικά είχε προδιαγραφές για συστήματα αλουμινίου του μεγαλύτερου ανταγωνιστή. Η Αλουμύλ στο Durrat Al Bahrain έχει κατορθώσει να είναι βασικός προμηθευτής αλουμινίου από τον ιδιοκτήτη του έργου, με προοπτική να ξεπεράσει σημαντικά το 50%.

Ταυτόχρονα, πολύ πρόσφατη επιτυχία αποτελεί και η προδιαγραφή συστημάτων Αλουμύλ στο έργο Al Barari Villas στο Dubai, το οποίο αποτελείται από 306 υπερπολυτελείς βίλες, 900 τ.μ., με τιμές πώλησης άνω του 1,5 εκατ. λιρών έκαστη αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Στο έργο αυτό επιλέχθηκαν και πάλι τα συστήματα Αλουμύλ λόγω των αυξημένων προδιαγραφών και της ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής.

Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Al Naboodah (βασικού εργολάβου του έργου) συμμετέχουν ενεργά σε οργανισμό για την ανάπτυξη οικολογικά καλύτερων κτιρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι η επιτυχία του Al Barari αποτελεί κομβικό σημείο στην καθοδήγηση των εξελίξεων στην περιοχή, σύμφωνα με τις τάσεις για πιο ”πράσινα” και φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v