Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στα 21,40 η τιμή διάθεσης των μετοχών

Στο ανώτατο σημείο του εύρους τιμών διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης των μετοχών του ΟΤΕ, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Διατέθηκαν μετοχές που αντιστοιχούν στο 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και τα έσοδα του Δημοσίου ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

OTE: Στα 21,40 η τιμή διάθεσης των μετοχών
Στο ανώτατο σημείο του εύρους τιμών, ήτοι στα 21,40 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης των μετοχών του ΟΤΕ, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Διατέθηκαν μετοχές που αντιστοιχούν στο 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και τα έσοδα του Δημοσίου ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται στην πορεία αναδιάρθρωσης του οργανισμού που εφαρμόστηκε μετά το 2004, ”ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τον οργανισμό το οποίο επιβραβεύουν οι επενδυτές” και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του οργανισμού ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ακόμα καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, η διάθεση χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και σημαντική υπερκάλυψη από θεσμικά χαρτοφυλάκια υψηλής ποιότητας και ενδεικτικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η διάθεση έκλεισε στις 11:15 σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας, και η τιμή διαμορφώθηκε στο ανώτατο σημείο του εύρους τιμών, στα 21,40 ευρώ ανά μετοχή, με μηδενική έκπτωση σε σχέση με την τιμής κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας.

”Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αποδεικνύεται η βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει με συνέπεια το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην οικονομία προς όφελος των πολιτών υλοποιείται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει” κατέληξε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v