Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Η επόμενη ημέρα μετά τη νέα μετοχοποίηση

Η ολοκλήρωση της νέας μετοχοποίησης του ΟΤΕ, που στην ουσία επισημοποίησε το ”ναυάγιο” της προσπάθειας εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή, λύνει τα χέρια της διοίκησης για την επίλυση σοβαρών εκκρεμοτήτων. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Παν. Βουρλούμης, καλείται να λύσει δύσκολες εξισώσεις.

ΟΤΕ: Η επόμενη ημέρα μετά τη νέα μετοχοποίηση
του Φώτη Κόλλια

Η ολοκλήρωση της νέας μετοχοποίησης του ΟΤΕ, που στην ουσία επισημοποίησε το ”ναυάγιο” της προσπάθειας εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή, λύνει τα χέρια της διοίκησης για την επίλυση σοβαρών εκκρεμοτήτων.

Στο υπουργείο Οικονομίας αισθάνονται ανακούφιση γιατί συγκέντρωσαν 1,1 δισ. ευρώ για τον περιορισμό του ελλείμματος, αλλά ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παν. Βουρλούμης καλείται να λύσει δύσκολες εξισώσεις. Το σχέδιο πλήρους μετοχικού ελέγχου της Cosmote βρίσκεται αντιμέτωπο με αντιρρήσεις από τη διοίκηση της τελευταίας, ενώ η προσπάθεια ενοποίησης των τριών δικτύων λιανικής του οργανισμού (OTEshop, Cosmote και Γερμανός) ”σκοντάφτει” στις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίες εκφράστηκαν και στην πρόσφατη γενική συνέλευση.

Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο Οργανισμός χάνει πλέον περί τους 1.000 πελάτες ημερησίως, ενώ εντός των ημερών ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί με την είσοδο της Vodafone στη σταθερή τηλεφωνία.

Στη Ρουμανία η νέα διοίκηση υπό τον κ. Γ. Ιωαννίδη δίνει σκληρή μάχη για την ανατροπή της εξαιρετικά αρνητικής πορείας της RomTelecom η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχασε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πελάτες.

Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην απορρόφηση της ΟΤΕnet προκειμένου να δημιουργήσει ενιαίο ”μέτωπο” στις υπηρεσίες Internet και κυρίως στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Στους επόμενους μήνες θα καταστεί περισσότερο σαφής η νέα εμπορική πολιτική του Οργανισμού καθώς αναμένονται σοβαρές αλλαγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής Infote, η οποία αποτιμήθηκε σε 176 εκατ. ευρώ, με τον κ. Βουρλούμη να δηλώνει στη γενική συνέλευση ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2007.

Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι έπειτα από πέντε χρόνια στασιμότητας θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και στο θέμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ η οποία αποτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v